14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Υπάρχει φωνή;”: Ο M. Χαιρετάκης για τη μη τήρηση των υποσχέσεων για τη μοριοδότηση των μαθητών της Κισσάμου στις Πανελλήνιες λόγω του σεισμού στις 27 Νοεμβρίου 2019

Ημερομηνία:

Με κείμενό του ο πρώην υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Γραμματέας ΕΒΕ Χανίων κ. Μιχάλης Χαιρετάκης αναφέρεται στο θέμα της μοριοδότησης των μαθητών της Κισσάμου στις Πανελλήνιες λόγω του σεισμού στις 27 Νοεμβρίου του 2019:

Ήταν 27 Νοεμβρίου 2019 όταν ο σεισμός που έγινε ανάμεσα στην Κρήτη και στα Κύθηρα έπληξε ακόμα περισσότερο τα βεβαρημένα σχολικά κτίρια της Κισάμου με αποτέλεσμα,που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω,τα σχολεία να κριθούν ακατάλληλα και να κλείσουν.

Μια πάγια καλή πρακτική για την πνευματική απόδοση και υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας τα πρωινά μαθήματα, ανατράπηκε απρόβλεπτα μέσα σε τρείς μόλις μέρες.

Ως αποτέλεσμα το ωράριο των μαθητών έγινε βραδινό ανατρέποντας το πρόγραμμα τους και  επηρεάζοντας όχι μόνο την μεταφορά τους στο σχολείο από τις απομακρυσμένες περιοχές,τα φροντιστήρια τους αλλά και την πιο εύθραυστη πτυχή της προσωπικότητάς τους στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, την ψυχολογία τους!!!

7 Δεκεμβρίου 2019 επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας στην Κίσαμο και ομιλία με τους μαθητές και γονείς στο αμφιθέατρο του Δήμου.

Δεν θα αναλύσω τι ειπώθηκε για τα κτήρια και το χρονοδιάγραμμα γιατί τώρα αυτό είναι δευτερεύων αλλά θα ΤΟΝΙΣΩ ότι ο Υφυπουργός Παιδείας και Χανιώτης πρώην Πρύτανης κ.Διγαλάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μοριοδότηση των υποψηφίων της περιοχής μας  για τις “Εισαγωγικές  Εξετάσεις 2020” λόγω της πιεστικής κατάστασης.

Έχοντας θητεύσει με τον ανώτερο πανεπιστημιακό βαθμό ξέρεις βαθιά πόσο εύθραυστη είναι η ψυχολογία των μαθητών ιδιαίτερα σε ειδικές καταστάσεις.Άρα ο πολιτικός ρόλος-λόγος  οφείλει να εξαφανίζεται και έχεις χρέος να μιλάς σαν εκπαιδευτικός και γονέας, οπότε δεν αναφέρεσαι καν σε τυχόν έξτρα μοριοδότηση..

18 Δεκεμβρίου 2019 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Χαχλάκης δηλώνει σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης των Χανίων ότι οι μαθητές των δύο λυκείων ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ!!

03 Ιανουαρίου 2020 επίσκεψη κ.Βολουδάκη στο Δημαρχείο Κισάμου όπου και  ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τη δημιουργία του νέου κτιριακού συγκροτήματος των Λυκείων αλλά και για την προσωρινή στέγασή τους στα προκάτ. Ο Δήμαρχος,o αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι ή δεν ανέφεραν το θέμα της μοριοδότησης ή δεν το πρόβαλαν  τα ΜΜΕ.

30 Μαίου 2020 νέα επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας  μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας στην Κίσαμο για συζήτηση με τον Δήμαρχο Κισάμου σχετικά με την πορεία της εγκατάστασης των προκάτ αιθουσών.

Για την μοριοδότηση των μαθητών δεν ειπώθηκε κουβέντα ούτε από τον Υφυπουργό,ούτε και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αλλά και το πιο τραγικό, σιωπή και από τον Δήμαρχο.

17 Ιουλίου 2020 τελευταία ημέρα συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων και δεν έχουμε καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα για την μοριοδότηση  των μαθητών της περιοχή μας.

Διαβάζω σε διάφορα portal  τiς ενέργειες που έχουν κάνει άλλες περιοχές όπως ΞΑΝΘΗ,ΚΕΡΚΥΡΑ ΧΙΟΣ, Δυτική Αττική και άλλοι φορείς διεκδικώντας  μοριοδότηση για τους μαθητές τους,ενώ ακόμα και η ΠΟΕΔΗΝ πιέζει στην ίδια κατεύθυνση για την φετινή σχολική χρονιά που τελείωσε και δεν μπορώ να περιγράψω πόσο απογοητευμένος αισθάνομαι!!!

Μου έρχονται στο μυαλό κάτι προεκλογικές κουβέντες….Για να αποκτήσουν τα ΧΑΝΙΑ ΦΩΝΗ!!!!

"google ad"

Που είναι η φωνή?Που πήγε το φιλότιμο;Που είναι ο σεβασμός στα παιδιά μας;

Τόσες επισκέψεις τόση κουβέντα αλλά από ουσία τίποτα…

Έχει δει τα πρόσωπα των παιδιών κανείς από αυτούς που μας επισκέφτηκαν το προηγούμενο διάστημα?

Να ρωτήσει  τα παιδιά πως αισθάνονται?

Εγώ ρώτησα,και ειλικρινά ντρέπομαι να σας πω τι μου είπαν για τους πολιτικούς και για το σύστημα γενικά και ότι παραδέχονται κάποιους άλλους θεσμικούς που έκαναν τα πάντα για τους μαθητές τους!

Μου είπαν ότι άμα γίνω το ίδιο καλύτερα να τα παρατήσω και να μείνω καθαρός και αξιοπρεπείς όπως τώρα.

Προσπάθησα να τους ηρεμήσω και να τους πω ότι πρέπει να δώσουμε ένα τελευταίο αγώνα ΟΛΟΙ μαζί και να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ δυνατά ότι δεν θέλουμε να αδικηθούμε, γιατί ποτέ δεν έχουμε ζητήσει κάτι άδικο ή εις βάρος άλλων συμμαθητών μας αλλά όπως έχουν βοηθηθεί άλλοι και άλλοι ΤΩΡΑ είναι η σειρά μας γιατί είναι ΔΙΚΑΙΟ και μας το είπαν τα πιο επίσημα χείλη!!!

Καλώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και Πνευματικό μας πατέρα κκ Αμφιλόχιο να επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό , και θέτω προ των ευθυνών τους όλους τους τοπικούς Βουλευτές,τους τοπικους φορείς, τους συλλόγους και προπάντων τον Δήμο να πιέσουν την Υπουργό Παιδείας  να υλοποιήσει αυτό που υποσχέθηκαν αλλιώς θα είναι υπόλογοι στην κοινωνία μας και στα παιδιά της!!!

Μιχάλης Χαιρετάκης

Γεν.Γραμματέας ΕΒΕΧανίων»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς ήταν ο Σουδιανός δρόμος και πώς έγινε

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...