13.2 C
Chania
Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2026

Υπογράφηκε η Σύμβαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) – Προωθείται και η μελέτη για το Κουμ Καπί

Ημερομηνία:

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 1/2/2017, στην Αθήνα από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, η σύμβαση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Χανίων, ύψους 105.000 ευρώ, με την οποία χρηματοδοτείται μελέτη, η οποία θα προτείνει λύσεις σε ζητήματα αστικής κινητικότητας, όπως τη βελτίωση της μετακίνησης των πεζών, την ενίσχυση της μετακίνησης με ποδήλατο και δημόσιες συγκοινωνίες, κ.α.

Σε δήλωση του ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει: “Έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος, που αντιμετωπίζουμε την κινητικότητα στην πόλη, όπως έχει γίνει εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επομένως έφτασε η στιγμή να εφαρμόσουμε και εμείς αυτή την πρακτική. Στόχος μας είναι να προάγουμε την κίνηση των πεζών, των ΑμεΑ, τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης με ποδήλατο, τις δημόσιες συγκοινωνίες, κάνοντας την πόλη μας περισσότερο φιλική προς τους πολίτες της».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε με τη Διεύθυνση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την έγκριση και την παραλαβή της μελέτης για το Κουμ Καπί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ώστε «ν΄ανοίξει ο δρόμος» για την ανάπλαση της περιοχής.

Ο κ. Βάμβουκας είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη μεγάλη σπουδαιότητα, που αποδίδεται στη συνέχιση της διαδικασίας, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση και η ανάπτυξη της περιοχής αλλά και να αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως οι σπηλαιώσεις.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ηράκλειο υποδέχεται το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών

Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΝΕΔΙΜ διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης, 27-29 Μαρτίου 2026. Κεντρικό θέμα: Ανάπτυξη διδασκαλίας μαθηματικών και κριτική σκέψη. Συμμετέχουν 130+ ερευνητές.

Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Νεάπολη Λασιθίου για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ανατολικής Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση στη Νεάπολη Λασιθίου στις 29 Μαρτίου 2026, με θέμα την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μνημειακή κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης.

Χάρης Μαμουλάκης: «Μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να πέσουν άμεσα και μόνιμα οι τιμές στην αντλία»

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα καύσιμα και ζητά μείωση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως έπραξαν Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία.

Παγκρήτια Σύσκεψη κατά των Βάσεων: «Να κλείσει η βάση της Σούδας – Ο πόλεμός τους δεν είναι δικός μας πόλεμος»

Παγκρήτια Σύσκεψη κατά των Βάσεων στα Χανιά: Κλιμάκωση του αγώνα για κλείσιμο της Σούδας, απεμπλοκή από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και μεγάλη κινητοποίηση στις 17 Μαΐου.