18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Υποκλοπές: Τι θα ζητήσει από τον Ράμμο ο Ανδρουλάκης – Πότε θα ενημερωθεί για τους λόγους που τον παρακολουθούσαν

Ημερομηνία:

Την πόρτα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών θα περάσει στις 12.00 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο.

Θέλει να ενημερωθεί 

Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Ράμμο στην έδρα της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι έρχεται στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκε ομόφωνα αντισυνταγματικός ο νόμος του 2021 που εφαρμόστηκε στην υπόθεση παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη απαγορεύοντας την ενημέρωση του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση της Oλομέλειας έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Μετά ταύτα η υπόθεση Ανδρουλάκη επιστρέφει στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία οφείλει να την χειριστεί υπό το φως των νέων δεδομένων.

Τι θα πει στον Ράμμο ο Ανδρουλάκης 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μεγάλο μέρος της  ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη αφιερώθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος: «θα κάνω το χρέος μου, θα πάω στην ΑΔΑΕ να συναντήσω τον κύριο Ράμμο και να ζητήσω επίσημη και νόμιμη ενημέρωση. Με διαφάνεια και αξιοπρέπεια, τιμώντας τους αγώνες των παππούδων και των πατεράδων μας, γιατί αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που εγγυήθηκε τη διάκριση των εξουσιών και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μας έκαναν συνένοχους στα σκοτεινά τους παιχνίδια, τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της αλήθειας. Οχι στο παρασκήνιο, όπως μου ζητούσαν για να με κάνουν συνένοχο στα σκοτεινά τους παιχνίδια».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η σύνθεση της Αρχής αυτής με νεότερο νόμο έχει αλλάξει, όπως επίσης ότι και η νομοθεσία για το απόρρητο έχει αλλάξει με νεότερο νόμο του 2022 ο οποίος όμως δεν κρίθηκε από το ΣτΕ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ