22.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– Κάθε μέρα περνώ μπροστά από τον Παρθένιο Κελαϊδή που δεσπόζει του πάρκου στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Έρημος και μόνος. Γνωρίζουν άραγε οι Χανιώτες την τεράστια προσφορά αυτού του ιερωμένου στον απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης;

Ας είναι καλά η τοπική εκκλησία που αναδεικνύει το έργο του Παρθένιου Κελαϊδή αλλά και τόσων άλλων ιερωμένων που έδωσαν τα πάντα για του Χριστού την πίστη και για της πατρίδας την ελευθερία.

– Μια ζωή αγώνες

Από το Πολυτεχνείο το 1973 ξεκινά η εμφανής δράση του Βαρδή Τσουρή. Αυτός με άλλους 18 κατέλαβαν αρχικά το Πολυτεχνείο που στη συνέχεια εισήλθε η ΕΦΕΕ, φοιτητές, εργάτες, αγρότες και εξελίχθηκε η μεγάλη εξέγερση κατά της χούντας.

Παρών ο Βαρδής πάντοτε σε όλους τους αγώνες. Έβαλε τη σφραγίδα του στον αγώνα για τη σωτηρία της Γαυδοπούλας, για το φαράγγι της Καντάνου, για το νερό και βέβαια στον μεγάλο αγώνα κατά των βάσεων.

Τελευταία ξεκίνησε αγώνα κατά των ανεμογεννητριών.

Είχε δεχθεί πολλές μηνύσεις – διώξεις και είχε συρθεί πολλές φορές στα δικαστήρια για τον καθαρό και ανιδιοτελή του αγώνα.

Σε όλα αυτά, στη στάση ζωής του και στον ατόφιο χαρακτήρα του, πηγάζει η αγάπη, η εκτίμηση και η αφοσίωση των συντρόφων του, αλλά και σύμπασας της προοδευτικής Χανιώτικης κοινωνίας που πέρασε προχθές το βράδυ, μέχρι χθες το μεσημέρι από το πατρογονικό του στην Ηγουμένου Γαβριήλ αποτίοντας τον ύστατο φόρο τιμής στον μεγάλο Χανιώτη αγωνιστή. Το παράδειγμα ζωής του ας είναι φάρος φωτεινός για τους μεταγενέστερους.

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ