19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

Η ΕΥΚΟΛΗ «ΛΥΣΗ»…
Πόσες φορές έχουν γραφεί στον τοπικό Τύπο σημαντικά θέματα που αφορούν την Τροχαία Χανίων; Πολλές. Μόνο για τη Λεωφόρο Καζαντζάκη έχουν γραφεί… κι αν έχουν!
Το κυριότερο ότι δεν τηρείται σχεδόν από κανέναν το όριο ταχύτητας με αποτέλεσμα κινδύνους ατυχημάτων και ανυπόφορη ηχορύπανση
Γράφομε και μεις και άλλοι, ξαναγράφομε… Τίποτα! Ε. λέμε τώρα με την κρίση δεν έχουν προσωπικό και τους κατανοούμε. Έλα όμως που αλλού είναι ενεργητικότατοι…
Πού; Στο να μοιράζουν κλήσεις!
80 ευρώ παρακαλώ το μαλλί και σ’ όποιον αρέσει…
Με 80 ευρώ βρε, ο άλλος ζει και 8 μέρες, μπορεί και 16! Του περισσεύουν νομίζετε;

ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ
«Προδότες» οι μετανάστες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σωθούν. Άδωνις έφη. «Προδότες» οι νέοι Έλληνες επιστήμονες που εγκαταλείπου τη χώρα για έναν αξιοπρεπή μισθό στο εξωτερικό. Καζάκος έφη.
Και ερχόμαστε στις άλλες επίμαχες λέξεις. «ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ», «Ρουφιάνος». Αυτές έχουν μεταλλαχθεί και ερμηνεύονται στη μνημονιακή εποχή ως καθήκον. Έτσι ανωνύμως και επωνύμως, ορισμένοι ελαφρά τη συνειδήση καρφώνουν πράγματα με μόνο σκοπό την εξόντωση του διπλανού και τη δική τους επιβίωση. Αν δεν είναι ζούγκλα όλα αυτά… τι είναι;
ΥΓ: Η ρουφιανιά, ο χαφιεδισμός, η προδοσία αναπτύχθηκαν στο έπακρο στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία… καλά πάμε

ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ
Εμπλοκή στην έκδοση αδειών σε ένα τόπου που η οικοδομή βούλιαξε είναι από τα άγραφα…
Κι όμως αυτά συμβαίνουν στην πολεοδομία Χανίων όπου προέβησαν προχθές σε παράσταση διαμαρτυρίας οι Χανιώτες μηχανικοί.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΩΝ
Πρόταση για χαρακτηρισμό ως διατηρητέων των 17 παραδοσιακών κτισμάτων της περιοχής Ταμπακαριών. Η πρόταση της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής Οικοδομικού Σχεδιασμού και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πανέμορφης και ιστορικής περιοχής.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Προετοιμασίες και συσκέψεις στα Χανιά, ενόψει της παγκρήτιας κινητοποίησης των συνταξιούχων στις 21 Ιουνίου στο Ρέθυμνο.
Οι συνταξιούχοι συνειδητοποιούν ότι ένας δρόμος υπάρχει για να ανακόψουν την τροϊκανή θύελλα και αυτός είναι ο αγώνας διαρκείας.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Π. ΠΟΛΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κατοίκων της Παλιάς Πόλης Χανίων. Σκοπός: η απόφαση στήριξης στη Δημοτική Αρχή Χανίων για την εφαρμογή του νέου κανονισμού για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων.
Η κίνηση αυτή έρχεται να στείλει πολλαπλό μήνυμα ότι η περιοχή τη Παλιάς Πόλης κατοικείται και από πολίτες που υποφέρουν τα μέγιστα από την αλόγιστη χρήση των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης στην περιοχή.
Ας βάλουν λοιπόν όλοι νερό στο κρασί τους και ας βρουν τη χρυσή τομή λειτουργίας τους.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ
Ισχυρή και ακμαία αποδεικνύεται στην πράξη η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων η οποία συνεχίζει μέσα στην θύελλα της αβεβαιότητας που πηγάζει δυστυχώς από τις επιλογές και την πρακτική της κεντρικής σκηνής.
Όσον αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη από ό,τι μαθαίνω όλα τα σχετικά είναι σχεδόν αποκυήματα ευφάνταστου εγκεφάλου…

ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ
Στις εποχές που ζούμε όπου τα πάντα αλλώνονται από ξένα συμφέροντα το νου σας.
Στηρίζομε με όλες μας τις δυνάμεις τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις δηλαδή τα ΣΥΝ.ΚΑ., την ΕΤΑΝΑΠ, την Τράπεζα Χανίων, τους Μύλους Κρήτης, την ΑΒΕΑ, την ΒΙΟΧΥΜ, την ποτοποιΐα Μανωλακάκη, τα αναψυκτικά ΤΕΜΕΝΙΑ και ΓΕΡΑΝΙ και όλες τις άλλες τοπικές επιχειρήσεις.
Μακριά από επιχειρήσεις ξένων πολυεθνικών και κυρίως Γερμανικές που έχουν καταλύσει τον τόπο.
Και αυτοκίνητα; Γιατί Γερμανικά; Χάθηκαν τα γαλλικά, τα Ιαπωνικά, τα Ιταλικά, τα Αγγλικά; Έχει μεγάλη σημασία για μας και τα παιδιά μας πώς πράττομε και πού δίνομε τα λεφτά μας.
Ας βάλομε επιτέλους μυαλό.
Κόκκαλο σ’ όσους εκμεταλλεύονται τον τίμιο ιδρώτα μας και αγωνίζονται να μας πείσουν ότι είμαστε διεφθαρμένοι. Αφελείς; Ναι! Βλάκες; Όχι και ΠΟΤΕ.

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...