13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

– Χάνουν συντάξεις οι άνθρωποι

– Κόβονται προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα

– Αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

– Οι Έλληνες χρωστούν παντού

– Τα ταμεία βουλοπλέουν

– Η χώρα υποθηκεύτηκε για χρόνια

Και ο Έλληνας πρωθυπουργός περιφέρεται ανά την χώρα και μοιράζει για άλλη μια φορά φρούδες ελπίδες σε ποιους; Στους εναπομείναντες.

Kύριε Τσίπρα τα ελληνόπουλα ξενιτεύονται και η χώρα γηράσκει. Για ποια ανάπτυξη μας μιλάτε;

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η Βαρβαρότητα και η απανθρωπιά βρίσκει πεδίο λαμπρό στον καπιταλισμό στις νεοφιλελεύθερες απόψεις που κυριαρχούν.

Αντίδοτο σ’ αυτή την θηριώδη κατάσταση είναι η Αριστερά. Μια Αριστερά που θα έχει κτίσει τον άλλο δρόμο μέσα στην ψυχοσύνθεση των στελεχών της. Αυτόν τον δρόμο θα υπερασπίζεται ανυποχώρητα χωρίς συμβιβασμούς μέχρι την υλοποίησή του..

Δυστυχώς μέχρι τώρα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή θα υποσκάπτεται και θα διαφθείρεται από μέσα μεθοδικά (βλέπε Σημίτης) ή θα πουλάει τη συνείδησή της με αντάλλαγμα την εξουσία ή μέρος αυτής (βλέπε σήμερα)

Αυτά βλέπει ο κόσμος και απογοητεύτηκε μέχρι θανάτου. Αναζητείται φορέας εντός της Αριστεράς ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΠΑΛΗΣ με τους αδιάφθορους που συνεχίζουν να αγωνίζονται περιφρονώντας τα θέλγητρα της δοτής εξουσίας των δανειστών – δυναστών. Ίδωμεν.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Βλέπω και καθαρίζουν, σκουπίζουν πυκνά – συχνά την Λεωφόρο Καζαντζάκη. Καλό είναι αυτό. Ας βάλουν όμως κι ένα δύο συνεργεία στα όρια του Δήμου Χανίων στην Εθνική. Εκεί θα βρουν πάμπολλα σκουπίδια, ειδικά στους χώρους στάθμευσης. Η κατάσταση δεν περιγράφεται και μας προσβάλει όλους

ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΖΩΑ

Γάτες, ασβοί, σκύλοι, σκοτώνονται καθημερινά στην Εθνική και κανείς δεν ενδιαφέρεται να απαλλάξει τους εποχούμενους από το θέαμα. Το γεγονός βέβαια εγκυμονεί και κινδύνους στην υγεία μας. Ένα άτομο με ένα αυτοκίνητο, μια σακούλα και γάντια έφτανε για μια ώρα να καθαρίσει το οδόστρωμα. Τι θα κάνουν γι’ αυτό οι Δήμοι και οι ξενοδόχοι;

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Πυροβολημένες, ζωγραφισμένες – μουτζουρωμένες, καλυμένες από βλάστηση. Ποιος θα ενδιαφερθεί γι’ αυτό το χάλι;

ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ

Ανεξέλεγκτα μπαζώνονται πλάγια των δρόμων, ρέμματα, τα πάντα, αφού πρώτα έχουν περιφραχθεί. Μπαζώνεις, στρώνεις, τα αφήνεις κι αφού κανείς δεν παρεμβαίνει εξασφάλισες οικόπεδο μέσα στο δρόμο! Ελλάς το μεγαλείο σου!

Υπονομευτής

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...