22.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

Η ΝΤΟΡΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη όταν πληροφορήθηκε ότι εκείνοι που είχαν γράψει τα υβριστικά προσβλητικά και απειλητικά συνθήματα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας που βρίσκεται το γραφείο της στα Χανιά, ήταν τρεις 15χρονοι. Απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος τους, κάτι που αναμφισβήτητα προκαλεί θετικά σχόλια από όλες τις πλευρές.

Η αστυνομία Χανίων προχώρησε πολύ γρήγορα στη σύλληψή τους και αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν, όπως γράφτηκε στο «Παρόν», ότι ένας από τους 15χρονους είναι γιος τοπικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Δύο επεμβάσεις της αστυνομίας σε κοντινή απόσταση και τα τεκταινόμενα:

Την Παρασκευή το βράδυ, ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα, άρχισαν τα όργανα… Κρητικά και διαπασών που κράτησαν έως τις 5 τα ξημερώματα!!!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες –γιατί η Αστυνομία δεν δίνει καμία πληροφορία– λένε ότι ήταν μια συναυλιακή… εκδήλωση που κάποιος φορέας θεώρησε καλό –αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις να δώσει στον χώρο της πρώην λαχαναγοράς απέναντι από το SYNKA στη Γογονή.

Οι καταγγελίες έπεφταν βροχή στο 100 των χιλιάδων δυστυχών συμπολιτών μας που τους κρατούσε όλο αυτό το χαλαμπαλίκι ξύπνιους. Η αστυνομία (100) ενημέρωνε ότι έχουν επέμβει, έγιναν συστάσεις, ακολούθησαν μηνύσεις αλλά το κακό συνεχιζόταν.

Ως εδώ καλά την επομένη το μεσημέρι ακούω σε ανταπόκριση του SKY από την Λαμία να λέει ο ανταποκριτής του σταθμού εκεί συνάδελφος και καλός φίλος ότι: μετά από καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, καταδικάστηκε αγρότης της περιοχής γιατί έδειρε ένα συμπαθές τετράποδο και συγκεκριμένα το γαϊδούρι του.

Εδώ ο νόμος είναι αυστηρός. Στην άλλη περίπτωση όπου ταλαιπωρήθηκαν απανθρώπως χιλιάδες Χανιώτες ο νόμος είναι ανήμπορος.

Συμπέρασμα: Τα ζώα προστατεύονται, οι άνθρωποι όχι.

Και περνάμε στην άλλη:

Βράδυ το Σάββατο (29/6), γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα η αστυνομία (τροχαία) έκανε έλεγχο στην ευθεία της Λεωφόρου Καζαντζάκη λίγο πιο πάνω από τον Άγιο Στυλιανό, απέναντι από το σπίτι μου.

Ενώ λοιπόν κάθε μέρα όλες τις ώρες στο σημείο αυτό γίνεται το έλα να δεις, την ώρα που έμεινα η Τροχαία, ένα άνδρας και μια κοπέλα (για τρία τέταρτα περίπου) ήταν όλοι «Παναγίες»

Ούτε παράνομα προσπεράσματα, ούτε παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής, ούτε υπερβολικό τρέξιμο, ούτε αλλοιωμένες εξατμίσεις, ούτε μεγάφωνα στη διαπασών.

Ο έλεγχος αφορούσε την κατανάλωση αλκοόλ. Κάποιος όμως ερχόμενος από Καζαντζάκη προς Βαμβακόπουλο, έτρεχε και η μηχανή του αυτοκινήτου μούγκριζε.

Μόλις αντιλήφθηκε το κλιμάκιο της αστυνομίας, σταμάτησε, έκανε αναστροφή. Έτρεξαν οι αστυνομικοί αλλά ο τύπος έγινε καπνός…

Στη δεύτερη περίπτωση που ένα μαύρο αγροτικό δεν σταματούσε, μπήκαν στο αυτοκίνητο της υπηρεσία και τον κυνήγησαν.

Εντύπωση μου έκανε που κανένας από τους ταραξίες των μηχανών ή της ηχορύπανσης των μεγαφώνων ή τους άλλους που τρέχουν σαν τρελλοί δεν παρουσιάστηκε. Τυχαίο;

Το σημαντικό πάντως είναι ότι αν καθιερωθεί ως τόπος ελέγχου η ευθεία της Καζαντζάκη θα γλιτώσουμε από τις υπερβολικές ταχύτητες και πολλά άλλα…

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Πολλά πένια ακούω για τον Κυριάκο που έθεσε εκτός τον τεράστιο τοπικό μαϊντανό (των μνημοσύνων, κηδειών και εκδηλώσεων) της παράταξής του, αλλά προχώρησε επιπλέον σε κάθαρση του χώρου από αμαρτίες… του παρελθόντος

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

Το νου σας μη πέσομε για δεύτερη φορά θύματα εξαπάτησης «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Ψηφίζετε με σιγουριά εγνωσμένες αξίες και όχι χλαμπατσίμπαλα…

Υπονομευτής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...