21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Υπόθεση Βαλυράκη: «Όλα δείχνουν ότι ο θάνατός του προήλθε πριν πέσει στο νερό» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας – Το μήνυμα της χήρας του μετά την προφυλάκιση των δύο ψαράδων

Ημερομηνία:

Για μεγάλη ανατροπή μετά την αλλαγή του χαρακτηρισμού των μοιραίων, για τη ζωή του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, περιστατικών, από «ατυχήματα» σε «εγκληματική ενέργεια» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Φωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αρχικά οι δύο ψαράδες που προ ημερών προφυλακίστηκαν ως κατηγορούμενοι για τον θάνατο του πρώην υπουργού, μιλούσαν για τραυματισμό από την προπέλα, κάτι που διαψεύστηκε τελικά.

Ο κ. Φωτάκης μίλησε για στοιχεία, τα οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για δολοφονία.

«Είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και της τεχνικής συμβούλου, από κοινού με δύο μαρτυρίες που μιλούν για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο ένας μάρτυρας επιβεβαιώνει διαπληκτισμό και ταυτίζεται πλήρως με τον δεύτερο ο οποίος πλέον προχωρά και σε αναγνώριση προσώπων» επισήμανε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχουν αυτοκίνητα στο χώρο εκεί και άλλα στοιχεία τα οποία πρόκειται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες, που δεν θα αφήνουν καμία πλέον αμφιβολία, περί του γεγονότος που λέω, ότι δηλαδή πρόκειται για ανθρωποκτονία» είπε ακόμη ο κ. Φωτάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι προαναφερθέντες μάρτυρες είχαν αρχικά καταθέσει ενόρκως με μια σειρά άλλων, επικαλούμενοι το άλλοθί τους, το οποίο, όπως είπε, έχει πλέον καταπέσει.

«Ο ένας μάρτυρας είχε καταθέσει το ίδιο βράδυ, με συμπληρωματική κιόλας κατάθεση, και ο δεύτερος κατέθεσε τον Απρίλιο, ενώ είχε ζητήσει εξαρχής να θέσει σε γνώση των Αρχών αυτό που είδε», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας υπογράμμισε ότι η οικογένεια μπήκε σε πολύ μεγάλο αγώνα έκτοτε, και στην προσπάθειά της να φτάσει στην αλήθεια, τα κατάφερε με μια σειρά από ενέργειες.

«Αποδεικνύεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης επέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο θάνατός του προήλθε πριν πέσει στο νερό από χτυπήματα σε διαφορετικά όργανα, κάτι που προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις» είπε ακόμη.

Ερωτηθείς για το αν τελικά υπήρξε ενδεχομένως προσπάθεια για να κλείσει αυτή η υπόθεση, σημείωσε: «Είχαμε μιλήσει εξαρχής για “κουκούλωμα”, με συγκεκριμένα στοιχεία. Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να είμαστε κοντά στην αλήθεια η οποία θα αναδειχθεί».

Το μήνυμα της χήρας

Από την πρώτη στιγμή η Μίνα Βαλυράκη υποστήριζε ότι πρόκειται για δολοφονία. Ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι ήταν ατύχημα ο θάνατος του συζύγου της. Μετά την προφυλάκιση των δύο αλιέων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η χήρα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ζητεί να μάθει το κίνητρο της δολοφονίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυρίας Βαλυράκη: “18 μήνες μετά τη δολοφονία του στη θάλασσα της Ερέτριας, που χρόνια αγαπούσε και εξερευνούσε. Αναπάντεχα και ασύμβατα έχασε τη ζωή του. Μια δολοφονία στυγερή και αποτρόπαια. Ποιο είναι το κίνητρο; Θα λογοδοτήσει κανείς από αυτούς που προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη;” αναρωτιέται η χήρα του Σήφη Βαλυράκη στην ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε το Open.

Με πληροφορίες απο ΕΡΤ, enikos.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...