22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπό κατάληψη τα δημαρχεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου και το ΕΒΕΧ στα Χανιά για τον Ρωμανό

Ημερομηνία:

Σε όλη την Κρήτη οι κινήσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Στα Χανιά, συνεχίζεται για 4η ημέρα η κατάληψη του ΕΒΕ Χανίων ενώ στο Ηράκλειο για 2η ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου.

Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA TV ενώ τις προηγούμενες ημέρες ολιγόλεπτη κατάληψη και προβολή σχετικού βίντεο είχε πραγματοποιηθεί και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΑ Τηλεόραση και ΚΥΔΩΝ TV.  Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πλατεία Αγοράς στα Χανιά.

Ανακοίνωση Συνέλευσης Δημαρχείου Ρεθύμνου

Από το πρωί σήμερα Πέμπτη, υπό κατάληψη τελεί και το Δημαρχείο Ρεθύμνου. Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia.gr αναφέρονται τα εξής:

“Την Πέμπτη 4/12/2014 καταλάβαμε το κτίριο του δημαρχείου ρεθύμνου σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό. Ο Ν.Ρ. βρίσκεται από 11/12 σε απεργία πείνας βάζοντας σαν ανάχωμα την ίδια του τη ζωή διεκδικόντας μέσα από τη φυλακή τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στο πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού δεν είναι τυχαία. Έχει να κάνει με την ανυποχώρητη υπεράσπιση των αξιών του και των πολιτικών επιλογών του ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Στηρίζοντας τον αγώνα του μπήκαν επίσης σε απεργία πείνας οι σύντροφοι του για την υπόθεση του βελβεντού, Γ.Μιχαηλίδης, Α.Μπουρζούκος και Δ.Πολίτης.

Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους να πάρουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για τη νίκη του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Στήριξη της κατάληψης του δημαρχείου στο Ρέθυμνο.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού”!

Ανακοίνωση Συνέλευσης Δημαρχείου Ηρακλείου

katalipsi-dhmarxeioy-her@klio-4-12-14

 Ανακοίνωση εξέδωσε και η Συνέλευση του κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10/11, δυανύοντας σήμερα την 25η , γεγονός που θέτει σε κρίσιμη κατάσταση την υγεία του. Μέσα από αυτό τον αγώνα, διεκδικεί μια ανάσα ελευθερίας που εκφράζεται μέσα από το αίτημά του για τη χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται για τη φοίτησή του σε πανεπιστημιακή σχολή. Μαζί του, σε απεργία πείνας βρίσκονται και οι Α. Μπουρζούκος, Δ. Πολίτης και Γ Μιχαηλίδης, αλληλέγγυοι στον αγώνα του.

"google ad"

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής: ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένα πεδία. Δεν αφορα αποκλειστικά τους αναρχικούς, τους φυλακισμένους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους μετανάστες. Αφορά όλους τους παραπάνω. Αφορά το σύνολο των καταπιεσμένων, μια ολόκληρη κοινωνία που βρίσκεται είτε το έχει καταλάβει είτε όχι απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό.

Η επίθεση στον Νίκο Ρωμανό δείχνει απροκάλυπτα ότι το κράτος δεν υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος. Η στάση αυτή δεν αποτελεί παρά μια επίδειξη ισχύος από μία ασθμαίνουσα κυβέρνηση που δεν διστάζει να ωθήσει την κατάσταση στα άκρα, προκειμένου να μην κάνει πίσω στο αίτημα ενός φυλακισμένου για μερικές στιγμές ελευθερίας. Παράλληλα, με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να απογυμνώσει τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού από τον πολιτικό του χαρακτήρα και να το εγκλωβίσει στα πλαίσια μιας απλής εκπαιδευτικής άδειας. Γνωρίζουμε ότι τα εν λόγω τεχνάσματα είναι κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που παρεκκλίνει από το κυρίαρχο κανονιστικό κοινωνικό πλαίσιο.

Μέσα από την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου αλλά και την καθημερινή μας δράση στους κοινωνικούς αγώνες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο στον Νικό Ρωμανό αλλά στο σύνολο των αγωνιζόμενων: στους φυλακισμένους αγωνιστές, στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος, στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, σε όσους αντιστέκονται στην κυριαρχία μέσα και έξω απο τα κελιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργοδοτική τρομοκρατία, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, όσους πετιούνται έξω από τα σπίτια τους από τις τράπεζες, τους καταπιεσμένους, όσους αντιλαμβάνονται την υφιστάμενη επίθεση και προτίθενται να συγκρουστούν μετωπικά με την κυρίαρχη τάξη, να γίνουν κομμάτι του αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, για την απελευθέρωση των ζωών μας. Το πρώτο βήμα του αγώνα αυτού πρέπει να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι στην κυριαρχία και την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...