18.2 C
Chania
Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2026

Υπ. Πολιτισμού: Ταυτοποιήθηκαν τα ακίνητα που εξαιρούνται από το Υπερταμείο – H πολιτιστική κληρονομιά τελεί εκτός πάσης συναλλαγής

Ημερομηνία:

To Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των 10.119 ακινήτων που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και ήδη έχει διαβιβαστεί στον Υπουργό Οικονομικών ο σχετικός κατάλογος των υπαγόμενων στις εξαιρέσεις του άρ. 196 του Ν. 4389/2016.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε επί των υποβληθέντων από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας περιγραφικών και γεωχωρικών στοιχείων των παραπάνω, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠΠΟΑ.

Η διενέργεια του ελέγχου υλοποιήθηκε, όπως αναφερεται σε σχετική ανακοίνωση, “υπεύθυνα και συστηματικά σε ελάχιστο χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, εξάγοντας πλήρη στοιχεία για την ταυτοποίηση υπαγόμενων ακινήτων σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης”.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, καταλήγει οτι “για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει ότι η πολιτιστική κληρονομιά, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς του κράτους, καθώς και οι υποδομές της, ως αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και τελούν εκτός πάσης συναλλαγής”.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία Καλογερή στα γήπεδα Βάμου και Πλατάνου: Έργα 665.000 ευρώ για νέους χλοοτάπητες και ηλεκτροφωτισμό

Αυτοψία Καλογερή στα γήπεδα Βάμου και Πλατάνου: Έργα 665.000 ευρώ για νέους χλοοτάπητες και ηλεκτροφωτισμό με τη συμμετοχή των δημάρχων Αποκορώνου και Κισσάμου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές στο Γυμνάσιο Σούδας από την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Γυμνάσιο Σούδας για τη θάλασσα και τις ακτές. 11 σχολεία και 400+ μαθητές συμμετέχουν δωρεάν.

Αγωγή SLAPP: Η Greenpeace δίνει μάχη για την επιβίωσή της στη γη των Σιου

Η Greenpeace δίνει μεγάλη μάχη για την επιβίωσή της...

Τα προβλήματα των οφειλετών κατά την εξωδικαστική ρύθμιση δανείων στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά για τα προβλήματα οφειλετών στην εξωδικαστική ρύθμιση δανείων, με επιστολή της Ένωσης Καταναλωτών Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.