21.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Κινδυνεύει με απόλυση η καθαρίστρια στα Χανιά που κατάθεσε πλαστό πτυχίο Λυκείου

Ημερομηνία:

Σάλος έχει δημιουργηθεί πανελλαδικά αναφορικά με την υπόθεση καθαρίστριας η οποία καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση επειδή πλαστογράφησε πιστοποιητικό δημοτικού για να φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει και τη ΣΤ’ τάξη ώστε να μπορεί να εργαστεί ως καθαρίστρια.

Η σκληρή στάση της Δικαιοσύνης εις βάρος μίας καθαρίστριας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση δικαστηρίου σε παρόμοια υπόθεση όπου δικαστική υπάλληλος στα Χανιά κατάθεσε πλαστό πτυχίο νομικής.

Εκεί, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η υπάλληλος “προσέφερε ποιοτική και πραγματική εργασία”, κι ως εκ τούτου δεν υπήρξε ζημιά για το δημόσιο αποφασίζοντας την παύση της δίωξης, σε αντίθεση με την καθαρίστρια όπου το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε “μεγάλη ζημιά”.

Διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση των δικαστηρίων αναφορικά και με μία άλλη υπόθεση καθαρίστριας, αυτή τη φορά στα Χανιά.

Σε αυτή την περίπτωση, Χανιώτισσα που εργαζόταν ως καθαρίστρια στο δημόσιο τομέα χρησιμοποίησε το 2002 πλαστό απολυτήριο Λυκείου ώστε να μεταταχθεί σε διοικητική υπηρεσία. Διώχθηκε σε βαθμό πλημμελήματος για ζημιά περίπου 6.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, όμως μερικούς μήνες μετά καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο Χανίων και σε δεύτερο βαθμό.

Η καθαρίστρια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου η υπόθεσή της δικάστηκε στις 6 Νοεμβρίου με την απόφαση να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί. Αν δεν κερδηθεί η αναίρεση, η εργαζόμενη θα απολυθεί για πρόκληση ζημιάς στο ελληνικό δημόσιο αξίας 6.000 ευρώ.

Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι προφανές: Γίνεται τα δικαστήρια των Χανίων να έχουν στις αποφάσεις που λαμβάνουν, δύο μέτρα και δύο σταθμά; Το πλαστό πτυχίο μίας δικαστικής υπαλλήλου είναι λιγότερο πλαστό από αυτό μίας καθαρίστριας;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ