13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Φιάσκο το Cross The Euro Canal της Κορίνθου – Αθλητές έδωσαν μάχη με τα ρεύματα και τις τσούχτρες

Ημερομηνία:

Με αποτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του σημαντικού  αθλητικού γεγονότος, Cross The Euro Canal 2017, στην Κορινθία.

Όπως καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες αθλητές βρέθηκαν να παλεύουν με ισχυρά αντίθετα ρεύματα αλλά και με τα επικίνδυνα τσιμπήματα από τσούχτρες.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και σε αυτόν συμμετείχαν περίπου 450 άτομα, ανάμεσα τους ξένοι αθλητές και ανήλικα παιδιά.

Αποτέλεσμα των κακών ενεργειών και παραλείψεων ήταν να φύγει ο αντιπεφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος δεν παρέστη στις απονομές, με μόνο εναπομείναντα τον Δήμαρχο Λουτρακίου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες-καταγγελίες αθλητών και παρευρισκομένων, όπως διατυπώθηκαν δημόσια στην επίσημη σελίδα των διοργανωτών στο facebook. CROSS THE EURO CANAL, από νωρίς το πρωΐ αθλητές προσέρχονταν για εγγραφές στη Γραμματεία, την οποία εξυπηρετούσαν μόνο δύο άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση και διαμαρτυρία.
Εξαιτίας αυτού ο αγώνας άργησε πολύ να ξεκινήσει.

Έγκαιρα ήξεραν οι διοργανωτές ότι το ρεύμα των νερών του καναλιού «θα γυρίσει». Αφού υπήρξε καθυστέρηση, ο αγώνας άρχισε πολύ αργότερα, με αποτέλεσμα αρκετοί αθλητές να φτάσουν μέχρι τη μέση της διαδρομής, χωρίς να μπορούν να τερματίσουν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν καν να πέσουν στο νερό.

Οι κολυμβητές διαμαρτύρονταν για τα χρήματα που πλήρωσαν και τα ζητούσαν πίσω. Στις απονομές δεν βρέθηκε κανείς επίσημος να τιμήσει τους αθλητές.

Χαρακτηριστικό είναι το περιεχόμενο της καταγγελίας του κολυμβητή Χρήστου Ασημακόπουλου που ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook.

Ο αθλητής κάνει λόγο για τραγικές συνθήκες, για παιδιά σοκαρισμένα και μελανιασμένα από τα τσιμπήματα από τσούχτρες, που τα παρέσερναν τα ορμητικά νερά ενώ άλλα κρατιόντουσαν με το ζόρι στις όχθες περιμένοντας μάταια για άμεση βοήθεια. Για παιδιά που είχαν πάθει υποθερμία και έμεναν αβοήθητα καθώς δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας με τους διοργανωτές την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας.

Αλλά και η επίσημη ιστοσελίδα τις διοργάνωσης γέμισε από τα αρνητικά σχόλια των ξένων κολυμβητών.

 

"google ad"

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...