17.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης αντιμέτωποι με την ανθρωπιστική κρίση

Ημερομηνία:

Σε συνέχεια των επιτυχημένων συμμετοχών τους στις προσομοιώσεις (simulation games), “Joint Effort 2015 – Κοινή Προσπάθεια 2015” και “Globe2015”, φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης έλαβαν ξανά μέρος στο simulation game με τίτλο “Joint Εffort 2016”, το οποίο προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βιώσουν πώς οι διεθνείς, οι τοπικές οργανώσεις και ειδικών εργάζονται από κοινού για τη βελτίωση της συνεργασίας για την ανάπτυξη, τη μείωση των αναταραχών, και δίνοντας στους ανθρώπους μια προοπτική για τις χώρες καταγωγής τους.

Στο τρίτο κατά σειρά simulation game, η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης αποτελούμενη από τους: Μαρία Αεράκη, Φάνη- Ιωάννη Γλαρέντζο, Μιχάλη Γούση, Δημήτρη Ζαχαρόπουλο, Μαρία Χρυσούλα Κατάκη, Ηλία Κουτσό, Ιωάννα Λαζανάκη, Δημοσθένη Σταυρακάκη και Miriam Poehner (φοιτήτρια του OTH-Regensburg, η οποία πραγματοποιεί την πρακτική της στο τμήμα Διοίκησης του  ΤΕΙ Κρήτης), κλήθηκε να συνεργαστεί με φοιτητές από τα Πανεπιστήμια: OTH-Regensburg, Charles University Prague, BSH Heidelberg και University ofGlasgow. Συνολικά περισσότεροι από 40 φοιτητές από τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια συνεργάστηκαν κάτω από το σενάριο της προσομοίωσης.

To Θέμα του Σεναρίου ήταν: “Η βελτίωση των μακροπρόθεσμων προοπτικών για τους πιθανούς μετανάστες από την Αφρική στις χώρες τους   μέσω της συνεργασίας για την ανάπτυξη».

Ο ρόλος των φοιτητών ήταν να εξετάσουν τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν  χώρες της Αφρικής και πιο συγκεκριμένα  η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, το Μαρόκο, η Νιγηρία και η Δημοκρατία του Σουδάν. Οι μετέχοντες στη προσομοίωση και οι ρόλοι τους έχουν παρατεθεί στο πίνακα:

Η ομάδα φοιτητών από το ΤΕΙ Κρήτης ήταν επικεφαλής συντονισμού και κατεύθυνσης των υπολοίπων. Οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Regensburg έπρεπε να τους ενημερώνουν για την υφιστάμενη κατάσταση και την εξέλιξη της. Έτσι, η ελληνική ομάδα είχε αναλάβει τον έλεγχο της ομαδικής συνεργασίας, της ποιότητας των κινήσεων και των αποτελεσμάτων της.  Η ελληνική ομάδα διαχειρίστηκε με επιτυχία το ρόλο της και απέσπασε εξαιρετικά   σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με τους φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης, η εμπειρία της συμμετοχής στο συγκεκριμένο simulation game ήταν μοναδική, καθώς «….μέσω του ρόλου τους έπρεπε να λειτουργήσουν και να αντιδράσουν σε πραγματικό χρόνο, και να συνεργαστούν με διαφορετικά άτομα, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος».

Υπεύθυνοι Καθηγητές: ο Δρ. Γεώργιος Ξανθός (ΤΕΙ Κρήτης) και ο Dr. MarkusBresinsky (OTH Regensburg)

teicrete.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκ στην Χώρα των Σφακίων για ένα ελεύθερο… ΠΑΡΚΙΝΓΚ! Πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…

Κυριακή 3 το απόγευμα, ζευγάρι Χανιωτών καταφθάνει στην Χώρα...