22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Φοιτητικό σπίτι: Στην Κρήτη από τα πιο ακριβά σπίτια στην περιφέρεια

Ημερομηνία:

“Φωτιά” έχουν πάρει οι τιμές στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικών με την υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης να καταγράφεται στην Κέρκυρα, την Κρήτη αλλά και τη Ρόδο, διόλου τυχαίο ότι πρόκειται και για νησιά που αποτελούν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Ειδικότερα η μέση άνοδος των ζητούμενων μέσων τιμών φθάνει το 10% σε σχέση με πέρσι και τη μέση τιμή ενοικίου μια φοιτητικής κατοικίας να ανέρχεται στα 9,1 ευρώ/τ.μ.

Στην Κρήτη οι τιμές είναι από τις υψηλότερες σε όλη την επαρχία αφού στο Ρέθυμνο οι τιμές φτάνουν τα 10,6 ευρώ / ανά τ.μ., στα Χανιά τα 10 ευρώ / ανά τ.μ. και στο Ηράκλειο τα 9,3 ευρώ ανά τ.μ. λαμβάνοντας έτσι τη 2η, την 3η και την 5η χειρότερη θέση από όλες τις επαρχιακές πόλεις.

Ταυτόχρονα, τα πρώτα στοιχεία των αναζητήσεων στο spitogatos.gr δείχνουν ότι σημαντικός παράγοντας επιλογής φοιτητικής κατοικίας είναι η επίπλωση, ο όροφος καθώς και ο αριθμός των υπνοδωματίων.

«Οι αυξήσεις τιμών ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών σε περιοχές που ταυτόχρονα αποτελούν και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ενισχύεται επιπλέον και από το φαινόμενο των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων (σ.σ. airbnb). Ταυτόχρονα, καθώς στα κέντρα των μεγαλουπόλεων οι αυξήσεις στις μέσες ζητούμενες τιμές είναι μεγαλύτερες, υπάρχει μια τάση μετακίνησης των φοιτητών σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, θυσιάζοντας την απόσταση για μια πιο value for money στέγη», δηλώνει ο Δημήτρης Μελαχροινός, CEO του spitogatos.gr.

pinakas kriti yp

 

Αθήνα: Στο 10,8€/τ.μ. η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας

Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του spitogatos.gr καταγράφηκε αύξηση κατά 9% στις μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με την περσινή χρονιά, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένουν οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών στην Αθήνα με τις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμή να εντοπίζονται σε Κολωνάκι – Λυκαβηττό,  Κουκάκι, Μετς,  Δάφνη, Γουδή και Εξάρχεια.

Από την άλλη, η χαμηλότερη ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών εντοπίζεται σε Νίκαια, στην περιοχή Πατησίων -Αχαρνών, στην Κυψέλη καθώς και ευρύτερα στα προάστια του Πειραιά.

«Στροφή» στη συγκατοίκηση

Την ίδια ώρα, η αυξανόμενη δημοτικότητα της συγκατοίκησης φαίνεται να έχει επηρεάσει τις μέσες τιμές ενοικίου για φοιτητικές κατοικίες με περισσότερα από 1 υπνοδωμάτια.

Ενδεικτικά, στην περιοχή Πατησίων -Αχαρνών, η μέση ζητούμενη τιμή ενός διαμερίσματος με 3 υπνοδωμάτια ανέρχεται στα 5,9 ευρώ/τ.μ., παρουσιάζοντας αύξηση 11% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ ταυτόχρονα περιοχές της Αττικής που αποτελούν σημαντικά φοιτητικά κέντρα αναφοράς φαίνονται να παρουσιάζουν υψηλή αύξηση στη μέση ζητούμενη τιμή διαμερισμάτων με 2 υπνοδωμάτια.

"google ad"

 

Επιπλέον, ένα διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια στο Γουδή φτάνει φέτος τα 9,5 ευρώ/τ.μ., αύξηση +20% σε σχέση με πέρσι, ενώ στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή Ζωγράφουη αύξηση στη μέση ζητούμενη τιμή τους αγγίζει το 13% και 16% αντίστοιχα.

pinakas athina

Θεσσαλονίκη: Αύξηση 9% στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας

Πολλοί φοιτητές θα ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή τους χρονιά σε κάποιο από τα περιζήτητα εκπαιδευτικά ιδρύματα της συμπρωτεύουσας, στην οποία η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας κυμαίνεται στα 9,2 ευρώ/τ.μ.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης φοιτητικών διαμερισμάτων εντοπίζονται στην περιοχή Τριανδρία – Δόξα με αύξηση 14% σε σχέση με πέρσι και μέση τιμή ενοικίασης τα 9,6 ευρώ/τ.μ.

Παρόλα αυτά, η περιοχή με την υψηλότερη ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας παραμένει σταθερά το κέντρο της Θεσσαλονίκης με μέση ζητούμενη τιμή τα 10,7 ευρώ/τ.μ.

Στις πιο οικονομικές περιοχές συγκαταλέγονται η Σταυρούπολη και ο Εύοσμος, όπου κι εκεί ακόμα, παρατηρήθηκαν αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών κατά 8% και 6% αντίστοιχα.

Σημειώνεται τέλος ότι πιο οικονομικές πόλεις για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας αποτελούν η Λαμία, οι Σέρρες, η Κοζάνη, η Καβάλα και η Τρίπολη.

Pinakas thessaloniki

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...