21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Φονικό τροχαίο στο Αίγιο: «Ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ. Έφυγε από το μπαρ με τη μουσική στη διαπασών ενώ το αυτοκίνητο σπινιάριζε»

Ημερομηνία:

Σε κλίμα οδύνης έγιναν χθες οι κηδείες της 67χρονης γιαγιάς και του μόλις 1 έτους εγγονού της, τους οποίους παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα στο Αίγιο, εγκαταλείποντας τους μάλιστα στο σημείο του δυστυχήματος, ασυνείδητος οδηγός.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς του παιδιού, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν, πώς έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

«Γιαννάκη μου υποφέρω, πονάω μακριά σου παιδάκι μου. Παιδάκι μου είσαι να σε πάρω αγκαλίτσα; Αυτός που πήρε τη ζωή του παιδιού μου και της πεθεράς μου να το πληρώσει. Παλικάρι μου αντίο, σε έχασα. Έφυγες μέσα από την αγκαλιά μου. Πεθερούλα μου καλή φύλαγέ μου το μονάκριβό μου. Αγάπη μου, άγγελέ μου» γράφει η μητέρα του παιδιού στη σελίδα της στο facebook.

Την ίδια στιγμή ο 28χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αφέθηκε ελεύθερος και η δικογραφία του παραπέμφθηκε στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Ο οδηγός της μοιραίας BMW νοσηλεύεται στην ψυχιατρική του στρατιωτικού νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του.

Σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός του αναφέρει:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του οδηγού του τροχαίου δυστυχήματος που έλαβε χώρα στις Καμάρες Αχαΐας και προκλήθηκε ο αδόκητος θάνατος μιας γυναίκας και ενός βρέφους.

Με την παρούσα δήλωση μεταφέρουμε την βαθιά οδύνη του για το τραγικό συμβάν και μια ειλικρινή συγγνώμη προς τους συγγενείς των θανόντων, συγγνώμη που δεν είναι αρκετή να απαλύνει τον απίστευτο πόνο τους, αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως τα αισθήματα συντριβής του για το αποτέλεσμα που επήλθε. Άλλωστε και ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ, αναλογιζόμενος το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που προκλήθηκε.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και στην διάθεσή της βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή, θα αποφανθεί κατόπιν συγκέντρωσης και αξιολόγησης του συνόλου του αποδεικτικού υλικού, και με την απαραίτητη νηφαλιότητα θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν».

Μάλιστα απαντώντας σε τηλεοπτικό σταθμό γιατί ο 28χρονος έπεσε στη θάλασσα, υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να διαφύγει από την αστυνομία, αλλά να αυτοκτονήσει. «Η μόνη φράση που κατόρθωσε να μου πει εμένα προσωπικά ήταν ότι θα ήθελε να είναι ο ίδιος στη θέση των θυμάτων», συνέχισε ο δικηγόρος του 28χρονου, ενώ την παράλληλα συμπλήρωσε πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχουν ακόμα βγει.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την υπεράσπιση του 28χρονου θα αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας.

Συντετριμμένη εμφανίστηκε και η μητέρα του 28χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα τη γιαγιά και το εγγονάκι της.  «Θα πήγαινα να ζητήσω συγγνώμη, αλλά αυτό είναι τόσο λίγο…» δήλωσε μιλώντας στον Alpha. «Το συγγνώμη είναι λίγο… Νιώθουμε τόσες ενοχές που πρέπει να πέσει φωτιά να μας κάψει. Το παιδί μου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έχει προκαλέσει. Μου είπε πως θα ήταν καλύτερα να βρισκόταν ο ίδιος στη θέση των δυο θυμάτων. Θα πήγαινα να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς, αλλά είναι τόσο λίγο που το νιώθω σαν προσβολή», υπογράμμισε η μητέρα του νεαρού έφεδρου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την πλευρά του ένας θείος του είπε: «Όταν έγινε το κακό κατέβηκε κάτω. Έπαθε σοκ μόλις είδε ότι είχε σκοτώσει άνθρωπο. Του γύρισε το μυαλό. Μετά πήγε στη θάλασσα. Όταν βγήκε έξω έλεγε στους αστυνομικούς “σκοτώστε με, δεν αξίζω να ζω ως τέτοιος άνθρωπος”».

«Ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν το τροχαίο δυστύχημα»

Την ίδια ώρα οι μαρτυρίες σοκάρουν. Μια εργαζόμενη σε παραλιακό μπαρ της περιοχής περιγράφει στο Star σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός πριν την τραγωδία.

«Ήρθε από εδώ μαζί με την κοπέλα του και καθίσανε στο μπαρ. Έκαναν μπάνιο. Κάθισαν στο μπαρ και όντως καταναλώσανε αλκοόλ. Η κοπέλα όχι τόσο. Ο οδηγός πάνω από τρία ποτά. Από τα λεγόμενα των συναδέλφων μου δεν ήταν ικανός να οδηγήσει. Έφυγε από το μπαρ με τη μουσική στη διαπασών ενώ το αυτοκίνητο σπινιάριζε».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα δείξουν πόσο αλκοόλ είχε καταναλώσει ο οδηγός πριν παρασύρει τη γιαγιά και τον μικρό Γιαννάκη.

Οι  εκθέσεις της Τροχαίας  θα δείξουν και με τι ταχύτητα έτρεχε.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...