20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Φουλάρει” τις προεκλογικές μηχανές, από το Ρέθυμνο, ο Ν.Ανδρουλάκης

Ημερομηνία:

Στο Ωδείο Ρεθύμνου μιλά,απόψε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης που βρίσκεται στο Ρέθυμνο, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την πολιούχο του Ρεθύμνου, Αγία Βαρβάρα και εγκαινιάζοντας τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην πόλη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ν.Ανδρουλάκης μίλησε με ορίζοντα τις εκλογές, απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

“Μπορούμε όλοι μαζί, να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη, όπως ήταν επί δεκαετίες” – είπε, στο ξεκίνημα της ομιλίας του, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

“Να δυναμώσουμε την παράταξη μας, δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που έζησε με Τσίπρα και Μητσοτάκη” – είπε ο κ.Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: “Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το ψεύτο-δημοψήφισμα του Τσίπρα ή τις υποκλοπές του Μητσοτάκη;”

Αναφερόμενος στις υποκλοπές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, είπε: “Ένας Πρωθυπουργός που θέλει να διορθώσει το λάθος του, νομοθετεί σωστά άθλιες πρακτικές για υποκλοπές”.

“Πρέπει να καταλάβει η ΝΔ ότι σταματά το άθλιο παραμύθι με τους εκβιασμούς” – ανέφερε ο ίδιος, από το βήμα.

Ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για το ΕΣΥ, έκανε λόγο για “το ξήλωμα μιας μεγάλης μεταρρύθμισης”,προσθέτοντας ότι “κανείς δεν τόλμησε να υπονομεύσει το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας. Αντί να γίνεται η Δημόσια Υγεία ένας κυματοθραύστης από την πρωτοβάθμια υγεία, αντί να υπάρξει ένας δημόσιος διάλογος με όλους τους φορείς, φέρνει ένα νομοσχέδιο και ιδιωτικοποιεί την υγεία κάνοντας τους πολίτες να νιώθουν περισσότερη ανασφάλεια”. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε “εχθρεύονται το κοινωνικό κράτος, της Υγείας και της Παιδείας”.

ανδρουλάκης ρέθυμνο

Πλαφόν στη λιανική, για τον Πρωτογενή Τομέα

Αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση για πλαφόν στη λιανική, προκειμένου το κεντρικό κράτος να γνωρίζει τί παρέχει ως επιδότηση και τι πληρώνει τελικά ο καταναλωτής. “1 δις θα κερδίζαμε αν το εφάρμοζαν αυτό” – είπε, ενώ σε αποστροφή του λόγου του, αναφέρθηκε στην επόμενη εκλογική μάχη: “Η κοροϊδία έχει κοντά ποδάρια. ΕΣΥ, ενεργειακά, υποκλοπές. Έρχονται όμως οι εκλογές και η ΝΔ θα πάρει ένα ισχυρό μήνυμα: ως εδώ!”

Ο κ.Ανδρουλάκης προανήγγειλε πρόταση που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα καταθέσει για τις δασικές εκτάσεις, για ένα δίκαιο τρόπο κατανομής.

Αναφορικά με την επιδότηση ζωοτροφών και φυτοφαρμάκων, προέταξε την ανάγκη ορισμού νέου τρόπου επιδότησης, αλλά και ως κατέυθυνση τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό. “Είναι μέτρα που υλοποιούν τώρα, η Ισπανία και η Πορτογαλία” – ανέφερε.

"google ad"

ανδρουλάκης ρέθυμνο

Μιλώντας για το υπέρογκο κόστος στέγασης , αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, σημειώνοντας τη βαρύτητά του, καθώς “η πανδημία αύξησε κόστος ζωης και κατοικίας”. Ο ίδιος πρότεινε την ανέγερση νέων κατοικιών για νέα ζευγάρια, κατά το πρότυπο κατοικίας που εφαρμόζεται στη Βιέννη και το οποίο θα δει ιδίοις όμμασι συντομα. Όμως το υψηλό κόστος στέγασης επηρεάζει ακόμη και την προσέλκυση φοιτητών. “Δεν έρχονται να σπουδάσουν γιατί είναι υψηλό το ενοίκιο και η κατοικία” – σημείωσε.

Κάθετος ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι στα εθνική ζητήματα, λέγοντας πως “δε χωρά λαϊκισμός”. “Το αποδείξαμε ψηφίζοντας τις μεγάλες συμφωνίες για την άμυνα” – είπε χαρακτηριστικά.

ανδρουλάκης ρέθυμνο

“Δε θα κάνουμε το χατήρι στον Μητσοτάκη”

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών και τις ενδεχόμενες συνεργασίες, ανέφερε: “Πολύ θα ήθελε ο Μητσοτάκης να τα βρούμε με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε θα του κάνω το χατήρι. Ήλθαμε στα πράγματα για να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές. Ο ελληνικός λαός θα επιβάλει με τη θέληση του, τις επιλογές του”.

“Στις επόμενες εθνικές εκλογές η προσπάθεια που κάνουμε θα καρποφορήσει και το δείχνει η αποψινή συγκέντρωση που δεν είναι μια συγκέντρωση μικρού κόμματος.Ήλθε η ώρα της δημοκρατικής παράταξης, μια νέα εποχή για τη χώρα” – ανέφερε και έκανε λόγο για ένα δίλημμα: “Το δίλημμα είναι απλό: Δεν είναι Μητσοτάκης η Τσίπρας. Είναι ανοχή ή δημοκρατική ανατροπή!”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον προεκλογικό αγώνα, ενώ λέγοντας πως “δεν έχουμε το ίδιο τηλεοπτικό χρόνο με αντιπάλους μας”, δεσμεύτηκε το ΠΑΣΟΚ να δώσει τον αγώνα παντού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα νίκης και ελπίδας από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, απευθύνοντας και κάλεσμα στήριξης στις κάλπες:

“Καλούμε φίλους και μέλη να πάρουν την υπόθεση της Αναγέννησης στα χέρια τους, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες” – είπε κλείνοντας την ομιλία του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...