20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Φτάνει πια: Οχι άλλες αυτοκτονίες

Ημερομηνία:

Να γκρεμιστεί το καθεστώς της τραπεζοκρατίας – Διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες – Σεισάχθεια

Μόλις πριν λίγες μέρες ένας ακόμη συνάνθρωπός μας, ένας αγρότης από το χωριό Δόλοι Μεσσηνίας, αυτοκτόνησε. Αιτία κάτι που έχει συμβεί χιλιάδες φορές τα τελευταία χρόνια. Η τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) κατέσχεσε 3000 ευρώ που είχε στο λογαριασμό του, για χρέος τις δόσεις του οποίου εξυπηρετούσε κανονικά. Τα χρήματα αυτά ήταν ό,τι είχε και δεν είχε ο άνθρωπος αυτός και σκόπευε να περάσει μ’ αυτά μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε θα πουλούσε τη σοδειά του.

Την ίδια ώρα, που ένα ακόμη σπίτι έκλεινε, κάποιοι άλλοι έτρωγαν το καθαρό ψαράκι τους σχολιάζοντας «ήσυχα και πολιτισμένα». Κάποιοι όπως οι κ. Σάλας, Τουρκολιάς, Προβόπουλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης κλπ, οι «εθνικοί μας τραπεζίετες», ούτε καν σκέφτονται μήπως έχουν κάποιο ίχνος ευθύνης για γεγονότα σαν και αυτό που συμβαίνουν καθημερινά πλέον.

Η ηγεσία της τραπεζοκρατίας, είναι «οι άνθρωποι της περιστρεφόμενης θύρας» που μέσω αυτής περνάνε απ’ την ηγεσία των τραπεζών στην ηγεσία του υπουργείου οικονομικών και αντιστρόφως. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τραπεζίτες βρίσκονται σε ηγετικές κυβερνητικές θέσεις (Παπαδήμος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Προβόπουλος, Ζανιάς κλπ). Με πρωθυπουργούς όπως ο Σαμαράς, ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Καραμανλής, ο Σημίτης και άλλοι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Γερμανοί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ελέγχουν μέσω των τραπεζιτών απ’ ευθείας την οικονομική αλλά και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι ό,τι πιο χρεωκοπημένο υπάρχει σήμερα στη χώρα. Συνολικά έχουν χρηματοδοτηθεί με πάνω από 250 δις ευρώ, τα οποία φορτώνονται μέσω του δημόσιου χρέους στις πλάτες του ελληνικού λαού. Μόλις στην αρχή του 2014 το ελληνικό δημόσιο δανείσθηκε για να χρηματοδοτήσει με 50 δις την λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση τους. Τώρα, τα διεθνή οικονομικά περιοδικά και πρακτορεία αναφέρουν ότι στο τέλος της χρονιάς θα χρειασθούν άλλα 50 δις ευρώ. Πηγάδι χωρίς πάτο, ένας φαύλος κύκλος: χρηματοδότηση των τραπεζών – ύφεση – ανεργία – αύξηση του ιδιωτικού χρέους – κόκκινα δάνεια. Οι μόνοι φυσικά που δεν χάνουν απ’ αυτήν την κατάσταση είναι οι τραπεζίτες. Στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου πρόσφατα διορίστηκε διοικητής ο κ. Στουρνάρας, ο μισθός μαζί με τα μπόνους κλπ αγγίζει τις 400.000 ευρώ ετησίως. Ανάλογες είναι και οι αμοιβές των υπολοίπων της παρέας.

Μέσα στο κλίμα της συνεχιζόμενης εξοντωτικής ύφεσης και της διαλυτικής ανεργίας, τα ανεξόφλητα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων αυξάνονται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Φαίνεται ότι μέχρι τέλους του 2014 τα κόκκινα δάνεια θα έχουν υπερβεί τα 90δις ευρώ και μαζί με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία θα υπερβούν τα 180 δις ευρώ, όσο δηλαδή και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές είτε σε τράπεζες, είτε σε δημόσιο, είτε σε ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με τις οικογένειές τους ανέρχονται σε 7,5 με 8 εκατ. πολίτες. Τα 3 / 4 του πληθυσμού της χώρας είναι πιασμένοι σε ένα τεράστιο δίχτυ, που έχουν ρίξει οι ξένοι δανειστές με τους ντόπιους συνεργάτες τους Η κυβέρνηση ΔΝ και ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως έχει βρει τη λύση και καθώς οι πλειστηριασμοί είναι ελεύθεροι πλέον, οι κατασχέσεις χρημάτων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καν να ειδοποιηθεί ο πολίτης. Νομίζουν ότι από τις αρχές του 2015 το τσουνάμι των πλειστηριασμών που θα εξαπολυθεί ενάντια στους δανειολήπτες θα φέρει τα λεφτά πίσω στα σεντούκια τους. Όμως λεφτά δεν υπάρχουν, ο κόσμος έχει εξαντλήσει κάθε ικμάδα κόπων και αποταμίευσης.

Έλληνα πολίτη, εργαζόμενη, συνταξιούχε, άνεργε

Κλείσε τα αυτιά σου στους Σαμαράδες και στους Βενιζέλους, με οποιαδήποτε μάσκα κι αν σου μιλούν, είναι άνθρωποι των Γερμανών, των Αμερικάνων και του μεγάλου πλούτου που συνεχίζουν να θησαυρίζουν από τη δυστυχία σου.

Απαίτησε ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, πλήρη και γενική

– να διαγραφούν τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες, αφού έχουν πληρωθεί όχι μία αλλά δύο φορές, μέσω των δανεικών και αγύριστων που έχουν πάρει οι τραπεζίτες από την λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση.

– Απαίτησε παύση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους.

– Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με εθνικοποίηση των τραπεζών που θα ελέγχονται από τους πολίτες

– Τιμωρία των ενόχων.

Οργανώσου στις γειτονιές, στα κινήματα για την αποτροπή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων

Φτάνουν οι αυτοκτονίες, γκρέμισε την τραπεζοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους

Επιτροπή Πολτιών Χολαργού «Αντίσταση – Αλληλεγγύη»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...