25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Φταίει ο έρωτας: Καθηγητής Κτηνιατρικής και ερωτευμένος με Κύπρια ο αεροπειρατής της Κύπρου

Ημερομηνία:

Ιμπραήμ Σαμάχα ονομάζεται ο άντρας ο οποίος βρίσκεται πίσω από την αεροπειρατεία του Airbus 320 της Egypt Air, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση

Είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Ζήτησε να δει την κύπρια πρώην σύζυγό του, σύμφωνα με κύπριο αξιωματούχο, ενώ ζήτησε και άσυλο στην Κύπρο.

Ο αεροπειρατής καθόταν στη θέση K38 του αεροσκάφους.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του δράστη, η οποία φέρεται να τραβήχθηκε μέσα από το Airbus της Egypr Air.

Οι πληροφορίες παρέμειναν επί ώρα συγκεχυμένες, ωστόσο έχει γίνει νωρίτερα γνωστό ότι ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια, με την οποία ήταν στο παρελθόν παντρεμένος. Η γυναίκα ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου, εντοπίστηκε και οι Αρχές την μεταφέρουν στο αεροδρόμιο.

Το θρίλερ με την πτήση MS181 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί.

Χρονικό

11:30 Απελευθερώθηκαν και οι υπόλοιποι επιβάτες ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν πως ο Αιγύπτιος αεροπειρατής είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Ο Ιμπραχίμ Σαμάχα είναι επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

11:15 Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αεροπειρατής είναι 59 χρονών και πως η γυναίκα που θέλει να συναντήσει είναι η πρώην σύζυγος του, με την οποία έχει 4 παιδιά.

10:50 Οι Κυπριακές αρχές μεταφέρουν στο αεροδρόμειο τη γυναίκα που ζήτησε ο αεροπειρατής ώστε να συνομιλήσουν. Η γυναίκα φέρεται να διαμένει στην Ορόκλινη. Ο αεροπειρατής φέρεται να είναι ο Ιμπραήμ Σαμάχα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζητά και πολιτικό άσυλο στην Κύπρο.

10:40 Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο ομόλογο του.

10:35 Κυπριακά μέσα αναφέρουν πως ο πιλότος προφασίστηκε έλλειψη καυσίμων για να προσγειωθεί, αποκρύπτοντας αρχικά την αεροπειρατεία.

10:25 Δόθηκε άδεια εκκένωσης και στα άλλα δυο αεροπλάνα τα οποία βρισκόταν στον αεροδιάδρομο.

10:20 Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα του αεροπειρατή είναι να παραδοθούν σε γυναίκα στην Κύπρο 4 σελίδες γραμμένες στα Αραβικά. Το όνομα της γυναίκας έχει δοθεί στις αρχές.

10:15 Σύμφωνα με τα Κυπριακά μέσα, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί από το αεροπλάνο και παραμένουν μόνο ο αεροπειρατής μαζί με τα μέλη του πληρώματος καθώς και 4 επιβάτες που δεν έχουν Αιγυπτιακή καταγωγή. Δυο μητροπολίτες από το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας ήταν ανάμενα στους επιβάτες που αποβιβάστηκαν.

10:15 Ο πιλότος της πτήσης, ο Omar Al-Gammal, δήλωσε στις αρχές πως ο αεροπειρατής είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

10:10 Όλες οι πτήσεις εκτρέπονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.

10:05 Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απελευθερωθεί 20 επιβάτες. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δυο πτήσεις, μια της Aegean και μια της WizAir οι οποίες είναι εγκλωβισμένες στον αεροδιάδρομο καθώς ήταν έτοιμες για αποχώρηση

 

tvxs.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...