19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Φυλάκιο του Λιμενικού στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Τη λειτουργία λιμενικού φυλακίου στο ακριτικό νησί της Γαύδου αποφάσισε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, απόφαση την οποία ανακοίνωσε στη δήμαρχο του νησιού και στους κατοίκους του ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατά την επίσκεψή του σε αυτό.

Με το νεότευκτο σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΑΘ 090, το οποίο έχει λάβει το όνομα «Νήσος Γαύδος» η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ταξίδεψε στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, όπου τους υποδέχτηκε η δήμαρχος του νησιού Ευαγγελία Καλλινίκου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τοπικές αρχές και κάτοικοι του νησιού.

Ο Θ. Δρίτσας επισκέφθηκε χαρακτηριστικού ενδιαφέροντος σημεία του νησιού και μίλησε με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες κάτοικοι. Χαρακτηρίζοντας τη Γαύδο ως «νησιωτικό διαμάντι», ο υπουργός επεσήμανε το τεράστιο γεωπολιτικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, τη φυσική ομορφιά που έχει το νησί και που πρέπει να αξιοποιηθεί, τόσο για την προσέλκυση τουριστών όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…Μόνο 4 παιδιά έχουν μείνει για το σχολείο που σε λίγες μέρες ανοίγει τις πόρτες του και αυτό είναι το πιο εκρηκτικό πρόβλημα.» Τέλος, τόνισε ότι ξεπερνώντας εμπόδια που έχουν προκύψει θα προχωρήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης του λιμανιού.

Να σημειωθεί ότι με την επίσκεψη στη Γαύδο ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη του υπουργού Ναυτιλίας, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και του Α’ Υπαρχηγού.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου και στελέχη του Λιμενικού Σώματος παραβρέθηκαν σε μια σεμνή εκδήλωση ονοματοδοσίας στο δήμο Μαλεβιζίου, στο Γάζι, όπου οι τοπικές αρχές τίμησαν τη μνήμη του λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη δίνοντας το όνομά του σε οδό της Αμμουδάρας. Ο Μαρίνος Ζαμπάτης έχασε τη ζωή του στις 27 Απριλίου 1997, μόλις σε ηλικία 25 ετών, σε ώρα εκτέλεσης καθήκοντος, από πυρά λαθρεμπόρων στη θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στην Βασιλική Αγίου Μάρκου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος τίμησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στη διάσωση και στην αρωγή προς τους πρόσφυγες.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...