25.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Φωτορεπορτάζ: Γέμισαν τα Χανιά με μικρούς και μεγάλους Άγιους Βασίληδες για το 8ο Santa Run

Ημερομηνία:

Σίγουρα όχι το μεγαλύτερο, όμως εξίσου κεφάτο όπως κάθε χρονιά, το 8ο Santa Run έντυσε και φέτος την πόλη στα γιορτινά σκορπίζoντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Για 8η χρονιά, παιδιά και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν από τις 1 το μεσημέρι στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων για να ακούσουν μουσική, να χορέψουν και να ετοιμαστούν για την καθιερωμένη παρέλαση ντυμμένοι ως Άγιοι Βασίληδες.

Ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός και κάποιοι φαίνεται ότι φοβήθηκαν. Όμως κι έτσι, η παρέλαση ήταν μεγάλη και γιορτινή.

Η διαδρομή διαφοροποιήθηκε από άλλες χρονιές λόγω των εργασιών που γίνονται στην οδό Χάληδων. Αντ’ αυτού, ξεκινώντας από το 1ο Γυμνάσιο δεν πέρασε από το κέντρο της πόλης αλλά κατέβηκε από το Κουμ Καπί για να κατευθυνθεί στο Παλιό Λιμάνι και από εκεί στο Γυαλί Τζαμισί. Η κατάληξη ήταν στην οδό Ποτιέ όπου έγινε και το μεγάλο πάρτι.

Καθ’ οδόν, όπως κάθε χρονιά, οι καταστηματάρχες πρόσφεραν μπύρα και πορτοκαλάδα ή αναψυκτικά για τα παιδιά ενώ κάποιοι έψησαν και σουβλακια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Santa Run φέτος πήρε τη μορφή πολυήμερου φεστιβάλ με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

To Santa Run Χανιά είναι μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη.

Είναι το πρώτο Santa Run που έγινε στην Ελλάδα, αφού πρωτοπραγματοποιήθηκε το 2011. Αυτή τη στιγμή, είναι αναλογικά και το μεγαλύτερο σε πλήθος κόσμου και συγκέντρωση χρημάτων στην Ευρώπη.

Ολόκληρη η πόλη είναι παρούσα, από τις επιχειρήσεις που με τις χορηγίες τους καλύπτουν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, ώστε όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές να πηγαίνουν στα τέσσερα σωματεία, έως τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, και τους χανιώτες μουσικούς και djs που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται πηγαίνουν για την ενίσχυση των σωματείων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ