32.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Χάνονται 10 στρέμματα παραλίας το χρόνο στα Χανιά!

Ημερομηνία:

Την εκπόνηση μιας ενιαίας μελέτης για την προστασία της ακτογραμμής του βόρειου άξονα Χανίων υπέγραψε το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντή του ΕΛΚΕΘΕ στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Ο Κώστας Συνολάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του που μετά από τόσα χρόνια γίνεται η αρχή κατά της διάβρωσης και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να επιστρέψει η εικόνα των παραλιών σε αυτήν που ήταν τη δεκαετία του ’70. Όταν η παραλία είχε πλάτος 30 και 40 μέτρα, ενώ τώρα σε ορισμένα σημεία είναι 3 έως 4 μέτρα. Όπως τόνισε, “ειδικά στον Πλατανιά χάνεται μισό μέτρο το χρόνο”.
Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 380.000 ευρώ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας.
Η μελέτη προβλέπει τον εμπλουτισμό των παραλιών με άμμο και αν δεν υλοποιηθεί από τον επόμενο χρόνο σε κάποια σημεία στον Πλατανιά η παραλία θα εξαφανιστεί.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το τετραγωνικό μέτρο παραλίας αποφέρει 10 ευρώ την ημέρα. Στα Χανιά χάνονται κάθε χρόνο 10 στρέμματα!
Δηλαδή σε ένα χρόνο χάνονται 100.000 ευρώ.

Ευαγγελία Ξηρουχάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση...

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου...

Παράκτια αιολικά πάρκα: Η Σητεία στις περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Μέσα στο 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανεμολογικές και...