22.3 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Χάος στο Διεθνές δικαστήριο: Πέθανε ο κατηγορούμενος που φωνάζοντας «δεν είμαι εγκληματίας» κατάπιε «δηλητήριο»

Ημερομηνία:

Πέθανε ο κροατικής καταγωγής Βόσνιος Σλόμπονταν Πράλγιακ, ο οποίος νωρίτερα την Τετάρτη, εντός της αίθουσας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης πήρε δηλητήριο, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του.

Ο Πράλγιακ δικαζόταν μαζί με άλλους πέντε πρώην ηγέτες και στρατιωτικών των Κροατών της Βοσνίας, ωστόσο, η δίκη διακόπηκε όταν «πήρε δηλητήριο», σύμφωνα με τον δικηγόρο του, μετά την επιβεβαίωση της καταδίκης του σε κάθειρξη 20 ετών.

Ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας» προτού βγάλει από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και καταπιεί το περιεχόμενο.

Ο Πράλγιακ υπηρέτησε ως στρατηγός στον κροατικό στρατό και καταδικάστηκε για συμμετοχή στα εγκλήματα πολέμου κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού σε περισσότερες από 30 δημοτικές κοινότητες της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=wDcQn_1VOLY”]

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανήλικες έδωσαν ραντεβού και ξυλοκόπησαν άγρια 13χρονο κορίτσι

Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων ήρθε στο «φως» από...

Ηράκλειο: Στη φυλακή όλα τα αδέλφια για το κύκλωμα κοκαΐνης

Πανδαιμόνιο επικράτησε το απόγευμα της Kυριακής στα δικαστήρια Hρακλείου...