22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χάρη σε Κρητικό επιχειρηματία ο 9χρονος Al Raii μπορεί να κοιτάξει ξανά τον… ήλιο!

Ημερομηνία:

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες που επιζητούν να κάνουν το καλό, «οχυρωμένοι» πίσω από την ανωνυμία τους. Δεν τους ενδιαφέρει να ακουστεί το όνομά τους για να ενισχύσουν το κοινωνικό τους προφίλ. Τους νοιάζει να προσφέρουν βοήθεια διακριτικά και αθόρυβα, γιατί αυτό τους κάνει καλύτερους.

Γνωστός επιχειρηματίας συγκινήθηκε από την ιστορία του μικρού προσφυγόπουλου, του 9χρονου Al Raii από τη Συρία, ο οποίος φιλοξενείται μαζί με τον πατέρα του στο Ηράκλειο. Υπό τον όρο της πλήρους εχεμύθειας, πρόσφερε κανονική εργασία (και ασφάλιση) στον πατέρα του 9χρονου, χαρίζοντας και πάλι το χαμόγελο στο παιδικό προσωπάκι του.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν το 9χρονο αγόρι αποφάσισε να πάρει την τύχη της ζωής τους στα χέρια του και να ζητήσει βοήθεια από την Ελληνική Δικαιοσύνηώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν στον πατέρα του να αναλάβει επίσημα την επιμέλειά του. Με αυτόν τον τρόπο ο Al Raii και ο μπαμπάς του θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουν άσυλο και ο μικρός πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο και μάλιστα μιλάει εξαιρετικά ελληνικά, ο πατέρας του δεν ήταν σε θέση να βρει δουλειά, με αποτέλεσμα η ζωή τους εδώ να είναι «πέτρινη». Ο μπαμπάς δεν μιλάει ελληνικά ή αγγλικά και αυτό ήταν ένα επιπλέον εμπόδιο στην ανεύρεση εργασίας αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητά τους.

Με μηδέν μεροκάματο, το χαμόγελο στα χείλη του μικρού αγοριού είχε «σβήσει». Έβλεπε τον πατέρα του να στεναχωριέται και να ταλαιπωρείται αφού δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη. Έτσι ο 9χρονος πήρε την πρωτοβουλία να αναλάβει εκείνος δράση.

Πήρε τον πατέρα του από το χέρι και πήγαν στα δικαστήρια Ηρακλείου. Το παιδί ζήτησε νομική βοήθεια, εκείνο βρέθηκε ενώπιον του δικαστή στον οποίο προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τι ακριβώς ζητούν. Και άπαντες στα δικαστήρια Ηρακλείου συγκινήθηκαν από την ιστορία του αλλά και την ωριμότητά του.

Τον ωρίμασαν ο πόλεμος, η προσφυγιά, ο αφανισμός της μητέρας και του αδερφού του στους βομβαρδισμούς…

Μέσω του Πρωτοδικείου Ηρακλείου την υπόθεση διορίστηκε να χειριστεί ο δικηγόρος Μίνωας Αποστολάκης, ο οποίος συγκινημένος και εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα, την εξυπνάδα αλλά κυρίως την αστείρευτη ψυχική δύναμη του 9χρονου, μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ζωής μέσα από την ιστορία του μικρού πρόσφυγα.

Η υπόθεση για την ανάθεση της επιμέλεια θα συζητηθεί τον Νοέμβριο. Όμως τα πράγματα στην ζωή του 9χρονου και του πατέρα του έχουν αλλάξει προς το καλύτερο χάριν στον Ηρακλειώτη επιχειρηματία. Πλέον ζουν με αξιοπρέπεια και δεν κρύβουν την ευγνωμοσύνη τους, καθώς ο άνθρωπος αυτός τους έδωσε την ευκαιρία να κοιτάξουν ξανά τον… ήλιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ