15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χαλάρωση Μέτρων: Στο 50% οι φίλαθλοι στα γήπεδα – Ξεκινούν πάλι οι σχολικές εκδρομές

Ημερομηνία:

Το “πράσινο φως” για την αύξηση στην πληρότητα των γηπέδων στο 50% άναψε πριν λίγο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Θετική εισήγηση και για σχολικές εκδρομές

Την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων αλλά και η επανεκκίνηση των σχολικών εκδρομών αποφάσισε να εισηγηθεί πριν λίγο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδριάζει από νωρίς σήμερα το μεσημέρι. Πολύ πιθανόν να εισηγηθεί και την παρουσία ορθίων θαμώνων στα μπαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή διαβλέποντας ότι παγιώνεται η πτωτική τάση της πανδημίας στη χώρα μας, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο και ότι υποχωρούν σημαντικά και οι σκληροί δείκτες, είδε θετικά τα νέα ανοίγματα της κοινωνίας.

Τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η δυνατότητα αύξησης των ατόμων στην εστίαση και δη των όρθιων θαμώνων σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα σε επίπεδο άνω του 10%, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, η διοργάνωση των συνεδρίων δια ζώσης και οι σχολικές εκδρομές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, θεωρείται σχετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης. Χθες οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489 ενώ διαρκώς μειούμενες είναι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε επίπεδο εβδομάδας φαίνεται να έχει παγιωθεί κάτω από τις 18.000. Η μείωση των νέων διαγνώσεων οι οποίες κατά βάση αφορούν τη μετάλλαξη Όμικρον, μειώνουν και τις νέες νοσηλείες οι οποίες έχει πέσει κάτω από το επίπεδο των 400 την ημέρα σημειώνοντας μείωση 15% σε επίπεδο βδομάδας.

Παράλληλα και ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων μειώνεται και με βάση τα χθεσινά στοιχεία έπεσε στους 80 έναντι περίπου 97 μία εβδομάδα πριν.

Με βάση όλα τα παραπάνω η αποκλιμάκωση του πέμπτου κύματος είναι εμφανής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ