15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χαμηλές οι τιμές των ξενοδοχείων της Κρήτης σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα

Ημερομηνία:

Άνοδος στα 5άστερα σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στους εν λόγω προορισμούς, πτώση ωστόσο, σε Ρώμη και Βαρκελώνη που παραμένουν όμως σαφώς πιο ακριβές δείχνουν τα στοιχεία της trivago, η οποία αποτυπώνει τη ζήτηση, κυρίως από μεμονωμένους ταξιδιώτες, ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τις διεθνείς αγορές και την Ελλάδα, σε διάφορους προορισμούς της χώρας και σε ανταγωνίστριες χώρες.

Για τους λεγόμενους ωστόσο premium προορισμούς της Μεσογείου -Σαντορίνη, Μύκονος, Ιμπιζα και Σαρδηνία- η Σαντορίνη προηγείται της Μυκόνου στα πεντάστερα καταλύματα με τιμές, μέσα στον μήνα Μάρτιο στα 228 ευρώ, λίγο πίσω από την Ιμπιζα.

Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων οι τιμές διαμορφώνονται στα 160 ευρώ, στην κατηγορία 4 αστέρων στα 85 ευρώ και στα 3 αστέρων στα 63 ευρώ.

Ανά περιφέρεια, τον Μάρτιο του 2018, την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει το Νότιο Αιγαίο με 207 ευρώ, ακολουθούν τα Ιόνια νησιά με 185 ευρώ, η Κεντρική Μακεδονία153 ευρώ και η Κεντρική Ελλάδα 145 ευρώ. Στα 118 ευρώ η τιμή κράτησης στην Κρήτη.

Δείτε τις τιμές ανά περιφέρεια και ανά κατηγορία ξενοδοχείων στους πίβακες που ακολουθούν…

TRIVAGO-PERIFEREIA

Οι υπόλοιποι προορισμοί κυμάνθηκαν κάτω από τα 140 ευρώ με την χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (91 ευρώ). Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων οι υψηλότερες τιμές σημειώθηκαν στο Νότιο Αιγαίο 158 ευρώ και τα Ιόνια νησιά 115 ευρώ (αισθητά χαμηλότερα από το Νότιο Αιγαίο). Οι υπόλοιποι προορισμοί κυμάνθηκαν κάτω από τα 100 ευρώ, ενώ η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Αν. Μακεδονία και Θράκη με 70 ευρώ.

Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων οι περισσότερες τιμές κυμάνθηκαν «κοντά» στα 65 ευρώ, ενώ εξαίρεση αποτελεί το Νότιο Αιγαίο με 86 ευρώ, τιμή πολύ υψηλότερη από των ξενοδοχείων 4 αστέρων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι χαμηλότερες τιμές σημειώθηκαν στην Κρήτη (54 ευρώ) και στην Αν. Μακεδονία και Θράκη (53 ευρώ).

Στα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων οι υψηλότερες τιμές σημειώθηκαν στα Ιόνια νησιά (54 ευρώ) και στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο με 53 ευρώ, ενώ η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Κρήτη με 42 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τους λεγόμενους »premium» προορισμούς σε Ελλάδα- όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη– σε σύγκριση με άλλους προορισμούς της Ισπανίας και της Ιταλίας όπως η Ιμπιζα και η Σαρδηνία. Οι ελληνικοί προορισμοί στην κατηγόρια 5 αστέρων παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με το Μάρτιο του 2017, ενώ οι ανταγωνιστικοί μείωση. Στην κατηγορία 4 αστέρων η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ίμπιζα παρουσίασαν αύξηση, ενώ η Σαρδηνία μείωση, ενώ υψηλότερες τιμές είχαν οι ελληνικοί προορισμοί σε σχέση με τους ανταγωνιστές στην κατηγορία 3 αστέρων. Στην κατηγορία 1-2 αστέρων η Σαρδηνία παρουσιάζει υψηλότερη τιμή σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή των ξενοδοχείων 3 αστέρων όλων των προορισμών.

TRIVAGO-_PREMIUM

Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2018, την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει η Ίμπιζα με 254 ευρώ (έναντι 276 ευρώ τον Μάρτιο του 2017) και ακολουθεί η Σαντορίνη με 229 ευρώ (έναντι 213 ευρώ το Μάρτιο του 2017). Στη Σαρδηνία σημειώνεται η μεγαλύτερη μείωση με την τιμή να ανέρχεται στα 209 ευρώ από 264 ευρώ τον Μάρτιο του 2017, ενώ στη Μύκονο η τιμή ανήλθε στα 208 ευρώ.

Στην κατηγορία 4 αστέρων, η τιμή κράτησης για Σαντορίνη ανήλθε στα 193 ευρώ από τα 148 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2017, στην Ίμπιζα στα 144 ευρώ και στη Σαρδηνία στα 137 ευρώ (έναντι 142 ευρώ το Φεβρουάριο του 2017). Στη Μύκονο, το Φεβρουάριο του 2017 η τιμή ανερχόταν στα 122 ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 ανέρχεται στα 132 ευρώ.

Στην κατηγορία 3 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Σαντορίνη ανήλθε στα 98 ευρώ, για τη Μύκονο στα 96 ευρώ, ενώ στους υπόλοιπους προορισμούς η τιμή βρίσκεται κάτω από τα 90 ευρώ.

"google ad"

Στην κατηγορία 1-2 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Μύκονο ήταν 61 ευρώ και για τη Σαντορίνη 57 ευρώ, στην Ίμπιζα ανήλθε στα 68 ευρώ και στη Σαρδηνία εκτοξεύτηκε στα 114 ευρώ.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...