23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: «Άμεση διαλεύκανση» των αιτιών θανάτου 37χρονου εργαζόμενου σε ξενοδοχείο

Ημερομηνία:

Τη βαθιά θλίψη της για τον άδικο χαμό του 37χρονου εργαζόμενου έπειτα από εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο της περιοχής του Καβρού εκφράζει η «Ταξική Ενότητα» στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, ευχόμενη «ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους». Παράλληλα, απαιτεί την διαλεύκανση των αιτιών και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Μόνο αγανάκτηση, αναφέρει, «μπορεί να προκαλέσει το γεγονός του νέου εργατικού δυστυχήματος στον νομό μας, όπου ο 37χρονος συνάδελφος έχασε χθες (25/07) τη ζωή του εν ώρα εργασίας σε μεγάλο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Γεωργιούπολης». Το τραγικό αυτό περιστατικό, σημειώνει, «έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στα ξενοδοχεία των Χανίων και είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας μας, των λειψών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της τραγικής υποστελέχωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον νομό».

Αυτά τα περιστατικά, τονίζει, «αποδεικνύουν περίτρανα ότι η “ανάπτυξη”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και γεύονται οι ξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά, πραγματικά τρέφεται από το αίμα της εργατικής τάξης! Η “ανάπτυξή” τους, όπως και η κρίση τους, προϋποθέτουν το ξεζούμισμα ως και τη θυσία της ζωής μας και των παιδιών μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στα ξενοδοχεία είναι ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που εξυπηρετούν διαχρονικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Εν μέσω πανδημίας, εξόφθαλμα πλέον φαίνονται οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους εργασιακούς χώρους, δικαιώματα τα οποία θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, των μονοπωλίων στον τουρισμό».

«Η οργή και η αγανάκτηση όλων μας για τον άδικο χαμό του συναδέλφου θα πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση και διεκδίκηση», επισημαίνει η «Ταξική Ενότητα» και προσθέτει:

«Με σύνθημα “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες” να οργανωθούμε σε κάθε ξενοδοχείο, να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας! Να μετατρέψουμε το Σωματείο μας σε οργανωτή της πάλης και της διεκδίκησης κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του! Να παλέψουμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε ξενοδοχείο!».

Απαιτούμε, καταλήγει:

  • Άμεση διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα.
  • Πλήρη αποζημίωση στην οικογένειά του.
  • Επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους συναδέλφους.
  • Στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...