21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: “Ήρθαμε την Κυριακή γιατί τα καταστήματα είναι κλειστά. Έχουμε άδεια από τον Δήμαρχο”

Ημερομηνία:

“Ήρθαμε την Κυριακή γιατί τα καταστήματα είναι κλειστά. Έχουμε άδεια από τον Δήμαρχο”.

Αυτό είπαν οι εργάτες που ξεκίνησαν βαριές εργασίες Κυριακή πρωί – πρωί λες και οι κάτοικοι στο Παλιό Λιμάνι δεν έχουν δικαίωμα να ξεκουραστούν χωρίς θορύβους, έστω μια μέρα της βδομάδας.

Να μην παρενοχληθεί λοιπόν η λειτουργία των καταστημάτων… να ξεκουραστούν και οι μαγαζάτορες των στιβανάδικων στα σπίτια τους χωρίς θόρυβο με ηρεμία δίπλα στις οικογένειές τους, και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής; Αυτοί να ξυπνήσουν από τις 07.30 το πρωί της Κυριακής με αλυσοπρίονα.

Αυτή είναι η νοοτροπία του Δήμαρχου Χανίων. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνει προς τους μόνιμους κάτοικους της Παλιάς Πόλης.

Ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν οι μόνιμοι κάτοικοι έφευγαν εξ’ ολοκλήρου από την Παλιά Πόλη, να μείνουν μόνο μαγαζάτορες και τουρίστες για να μην ενοχλούν με την παρουσία τους το εμπόριο και τις αναγκαίες εργασίες για την υποδοχή των τουριστών (που αφήνουν χρήμα)…

Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν είναι η πρώτη που δείχνει σχετική αδιαφορία για τα αιτήματα των μόνιμων κατοίκων της Παλιάς Πόλης όμως είναι η πρώτη που ενίοτε τάσσεται και εχθρικά απέναντί τους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πρόστιμο 25 ευρώ που είχε επιβάλει ο Δήμος Χανίων για γλάστρες μπροστά από κατοικίες τη στιγμή όπου τραπεζοκαθίσματα αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα; Το πρόβλημα της ηχορύπανσης είναι τεράστιο όπως και το πρόβλημα της στάθμευσης για το οποίο δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο.

Τι μπορεί να ειπωθεί επίσης για την πλήρη ασάφεια στις οικιστικές ζώνες της παλιάς πόλης που ευνοεί την ολοκληρωτική τουριστικοποίησή της μετατρέποντας μία από τις πιο ιστορικές περιοχές των Χανίων σε τουριστική Disneyland;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ερμαφρόδιτη στάση του νέου (ηλικιακά) δημάρχου των Χανίων στο ζήτημα της μετατροπής του κτιρίου της Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι σε boutique hotel;

"google ad"

Αλλά οι εκλογές, κ. Δήμαρχε, είναι κοντά και η ασέβεια που έχετε δείξει εσείς και όλη σας η δημοτική αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας προς τους μόνιμους κατοίκους της Παλιάς Πόλης θα αποτυπωθεί στις κάλπες.

Γιατί δυστυχώς για σας, ψηφίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι.

UPDATE:

Οι εργασίες γινόταν για την κοπή δέντρου. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το δέντρο κόπηκε πολύ βαθιά χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Κάτοικοι της περιοχής που επικοινωνήσαν με την εφημερίδα μας είπαν ότι δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα με το συγκεκριμένο δέντρο ενώ αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με όλη αυτή την ξυλεία που συγκεντρώθηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν φτάσει καταγγελίες στην εφημερίδα μας για την πρακτική της δημοτικής αρχής να κόβει τόσο βαθιά τα δέντρα τη στιγμή μάλιστα που ουδείς ειδικός το προτείνει. Το γεγονός ότι όλο αυτό έγινε και Κυριακή πρωί δείχνοντας ασέβεια προς τους μόνιμους κατοίκους αποτυπώνει το μέγεθος της αναλγησίας της δημοτικής αρχής.

Δείτε τις φωτογραφίες πώς ήταν το δέντρο και πώς κατάντησε:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...