19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Αντιδράσεις για ενδεχόμενες αλλαγές του πολεοδομικού σχεδιασμού για τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Εξελίξεις σχετικά με τα κτίρια της πρώην 5ης Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι και την χρήση τους φαίνεται να δρομολογούνται, μετά από την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη. Στην απάντησή της η κ. Μενδώνη αναφέρει, ότι δεν είναι δεσμευτικό το ισχύον ΓΠΣ για την ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι.

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, μετά από ερώτηση του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά» που ζητούσε ενημέρωση για το θέμα και τις κινήσεις, που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η βούληση του δημοτικού συμβουλίου να μην ξενοδοχοποιηθεί ο λόφος Καστέλι.

Παρέμβαση έγινε και από τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων», που χαρακτήρισε απαράδεκτη την απάντηση της κ. Μενδώνη, τόνισε ωστόσο ότι από τη στιγμή, που δεν εγκριθεί η αναθεώρηση του ΓΠΣ, τότε είναι απολύτως δεσμευτικές οι προηγούμενες αποφάσεις, που σημαίνει χρήση για εκπαιδευτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι με ανακοίνωσή της εκφράζει την “έκπληξη και την βαθιά θλίψη της με τις απαντήσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη” και ζητά “από τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης να συμπορευθούν με το πάνδημο αίτημα και να σταματήσουν να προωθούν τα σχέδια της εκποίησης”.

Επίσης ζητά από τον Δήμο Χανίων “να ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικά μέσα, με βάση και το τελευταίο ψήφισμα του Δ.Σ”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...