15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Βαριές “καμπάνες” για τους διακινητές των προσφύγων

Ημερομηνία:

Βαριές ήταν οι ποινές που επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, στους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους – δύο Αφγανούς και δύο Τούρκους – για παράνομη διακίνηση μεταναστών σε έδαφος της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για την υπόθεση ακυβέρνητου σκάφους που εντοπίστηκε 90 μίλια από την Παλαιόχωρα Χανίων στις 24 Σεπτεμβρίου του 2021, από την οποία έχασε τη ζωή της μια πρόσφυγας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, το παράνομο σκάφος προσέγγισε το φορτηγό πλοίο «Αριστοφάνης» σημαίας Μάλτας, το οποίο και περισυνέλλεξε 149 πρόσφυγες. Στη συνέχεια οι άνθρωποι μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης σε καθένα από τους τρεις κατηγορούμενους 155 έτη και 10 ημέρες, μια απόφαση -μήνυμα προς τους σύγχρονους διακινητές απελπισμένων ανθρώπων.

Αθώος κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος ηλικίας σήμερα 18 ετών, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους πρόσφυγες που αναζητούσαν απελπισμένα μια νέα ζωή, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι καταδικασθέντες Τούρκοι διακινητές.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ