16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Εργασίες για τη διατήρηση Μεσογειακών Φυτών με θέμα «Στρατηγικές διατήρησης φυτών: από την Επιστήμη στην Πράξη»

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων  (CIHEAM ΜΑΙΧ) οι εργασίες της 3ης Εβδομάδας για τη διατήρηση Μεσογειακών Φυτών με θέμα «Στρατηγικές διατήρησης φυτών: από την Επιστήμη στην Πράξη».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή με τη συμμετοχή δια ζώσης 80 επιστημόνων, 40 επιπλέον εξ’αποστάσεως, από 20 χώρες και με τη συμμετοχή του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή.

Οι εργασίες διήρκησαν από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το φαράγγι της Ίμβρου στο οποίο εντοπίζονται πολλά σπάνια και ενδημικά φυτά της Κρήτης. Τη ξενάγηση των επισκεπτών ανέλαβαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, Τον Φορέα Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς Δυτικής Κρήτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τη Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια σε διαφορετική χώρα.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του CIHEAM ΜΑΙΧ,  η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης), το δίκτυο τραπεζών σπόρων της Μεσογείου GENMEDA και η διεθνής οργάνωση CEPF (Critical Ecosystem Partnership Fund).

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, το Πράσινο Ταμείο, η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και άλλοι.

Το Συνεδριακό Κέντρο CIHEAM MAICH δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων του και έχει εναρμονίσει πλήρως τη λειτουργία του με τα ισχύοντα ειδικά πρωτόκολλα υγείας που έχουν εκπονηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εγκεκριμένα και νομοθετημένα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.medplantsweek.uicnmed.org/public_html/medplantsweek/en/3rd-mpcw/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...