23.1 C
Chania
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Χανιά: Κράτος εναντίον… δημοσίου

Ημερομηνία:

Το ελληνικό δημόσιο δεν σταματά να γεννάει απίθανες ιστορίες. Στα Χανιά, το κράτος στράφηκε εναντίον του…κράτους, και η αιτία είναι η έλλειψη ενός υπαλλήλου!Το πρωί της Παρασκευής, η εισαγγελία Χανίων απηύθυνε αίτημα προς την οικονομική υπηρεσία Χανίων, να αποσπαστούν  στα δικαστήρια  τρεις υπάλληλοι που θα αναλάμβαναν την υπηρεσία εκκαθάρισης-τις εισπράξεις ουσιαστικά των προστίμων που επιβάλλονται κατά καιρούς σε διάφορες υποθέσεις- λόγω του ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας τους, αποφάσισαν να μην εκτελούν τη συγκεκριμένη εργασία, αφού τυπικά, θα πρέπει να την εκτελούν υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών. Όμως, η προϊσταμένη της εφορίας δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί στο αίτημα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το καταμεσήμερο στο γραφείο της και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο…

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στην κα  Σαπουνάκη, είναι της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας. Αμέσως, έξω από την εισαγγελία πρωτοδικών Χανίων, συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στην εφορία, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας, σε υποστήριξη της προϊσταμένης τους.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, από τη στιγμή που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, η προϊσταμένη της εφορίας δεν μπορεί να συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντα της στη συγκεκριμένη θέση. Τις αρμοδιότητες αυτές, θα πρέπει να αναλάβει ο αναπληρωτής, ο οποίος όμως, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στην εφορία Χανίων, Μ. Δασκαλάκης, απλά δεν υφίσταται… Έτσι, παραμένει σε ισχύ το ερώτημα αν η οικονομική υπηρεσία θα ανοίξει το πρωί της Δευτέρας.
Μύλος…

neatv.gr- Λ.Φιλικόζης

Ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Χανίων-Ρεθύμνης κ.Μιχάλης Δασκαλάκης,μιλώντας στο Flashnews.gr τόνισε πως «οι ελλείψεις εφοριακών υπαλλήλων είναι τεράστιες και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας.

Μας ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προισταμένη της εφορίας».

Όπως είπε ο κ.Δασκαλάκης, στις σημερινές συνθήκες η δουλειά των εφοριακών δεν πρέπει να είναι να κόβουν χαρτιά εξυπηρετώντας τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών, αλλά να κάνουν ελέγχους για την βελτίωση των εσόδων του κράτους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Κραυγή αγωνίας για τον ΒΟΑΚ – «Η ανοχή εξαντλήθηκε»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προχωρά σε δημόσια παρέμβαση για την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ, ζητώντας άμεσα μέτρα προστασίας.

Μήνυμα της ΕΛΜΕ Χανίων προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: “Οι μαθητές μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου συντελείται «η 1η γενοκτονία του...

Η ΕΛΜΕ Χανίων απευθύνει μήνυμα στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2026-2027, με αναφορές σε προβλήματα υποδομών, εκπαιδευτικές πολιτικές και κοινούς αγώνες.

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Έναρξη εργαστηρίων 2026-2027 με νέα τμήματα για όλες τις ηλικίες

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανακοινώνει τα εργαστήρια 2026-2027 με νέα τμήματα για παιδιά, ενήλικες και ΑμεΑ. Εγγραφές 21-27 Σεπτεμβρίου στο dipethekritis.gr.