20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Ο Μάκης Βορίδης εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό για την επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Τα Χανιά αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο Υπουργός θα λάβει μέρος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος»  την Τετάρτη στις 19:00

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων από την έκδοση του Ιδρύματος «Το ημερολόγιο του Μανούσου» της Άρτεμης Πλανάκη, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή. Τα αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας και η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη.

Για τη σημασία της επετείου θα μιλήσει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης. Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή τιμητικής διάκρισης στην 115 Πτέρυγα Μάχης για την καθοριστική συμβολή της στην Άμυνα της χώρας και στον Επισμηναγό (Ι) Γεώργιο Παπαδάκη για την εξαιρετική συμβολή του στις εκδηλώσεις της επετείου την 1η Δεκεμβρίου 2019, στα Χανιά, καθώς και επίδοση αναμνηστικής φωτογραφίας από τις εκδηλώσεις του 2019 προς το Ίδρυμα, από τον Διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Χατζηγεωργίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο (07:30) και Επίσημη Δοξολογία (11:00), θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και έπαρση της σημαίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά την έπαρση της σημαίας θα πραγματοποιηθεί διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσει στο χώρο του λιμανιού.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...