16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέα άσφαλτος σε δρόμους του δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Με την ασφαλτόστρωση των οδών Γογονή και Αλέκου Παναγούλη, συνεχίζονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις του Δήμου Χανίων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Με τη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 29/11/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και ο ανάδοχος εργολάβος, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε ένα μήκος περισσότερων από 2 χλμ. περιμετρικά του κέντρου των Χανίων.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση, της οποίας ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 800.000 €, αφορά στην κατασκευή του έργου “Επισκευές – Συντηρήσεις υποδομών οδών Δ.Ε. Χανίων”, και προβλέπει εργασίες ανακατασκευής οδοστρώματος στην οδό Γογονή, από τη συμβολή με την οδό Περιβολίων έως τη Λεωφ. Ηρακλείου και στην οδό Αλέκου Παναγούλη, από τη συμβολή με την Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή έως και την οδό Ποθουλάκη, με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου που σε πολλά σημεία έχει υποστεί ζημιές, είτε από την κακοκαιρία είτε λόγω παλαιότητας.

Συνοπτικά θα γίνει απόξεση του παλαιού οδοστρώματος και κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, προσαρμογές των υφιστάμενων φρεατίων στη νέα στάθμη, χωρίς αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών ενώ, ήδη το τελευταίο διάστημα, γίνονται τοπικές παρεμβάσεις σε επιβαρυμένα σημεία της οδού Γογονή.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...