20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Πατέρας καταγγέλει τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς

Ημερομηνία:

Τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς το Σάββατο το βράδυ στο Ηράκλειο καταγγέλει μέσω του Ράδιο Κρήτη ο πατέρας του.

Ο καταγγέλων μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη περιέγραψε τα όσα έζησε το παιδί του στη διασταύρωση του Σκαλανίου όπου βρέθηκε μαζί με την παρέα του για να παρακολουθήσει τις κόντρες με μηχανάκια που κάνουν οι νεαροί.

Όπως είπε, στο σημείο βρισκόταν περίπου 100 άτομα όταν εκλήθη η αστυνομία.

Η θέα των αστυνομικών διέλυσε την οργάνωση αυτού του αυτοσχέδιου αγώνα όμως οι αστυνομικοί με περιπολικά προσπάθησαν να συλλάβουν και κάποιους από τους συμμετέχοντες.

Ο γιος μου ανέφερε μόνο παρακολουθούσε και τότε από ένα περιπολικό κατέβηκαν δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος.

Η αστυνομική αυτή βία όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου ξεκίνησε όταν του είπαν να πέσει στα γόνατα την ώρα που ο νεαρός τους είπε ότι έχει εγχειριστεί με μηνίσκο στο γόνατο γεγονός που δεν έλαβαν υπόψιν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια και ενώ τους είπε ότι έχει πρόβλημα και στον ώμο εκείνοι του γύρισαν τα χέρια για να του περάσουν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό μέγαρο.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τον πατέρα, τον άφησαν ελεύθερο μετά την εξακρίβωση των στοιχείων και καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Στη συνέχεια πήγαν και οι δύο στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις τα τραύματα που είχε στο σώμα του.

Ο πατέρας ζητά την τιμωρία των αστυνομικών και καταγγέλει αστυνομική βία ενώ για το λόγο αυτό υποβάλλει μήνυση και ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα γίνει μετά την επικοινωνία που είχε μετά την εκπομπή με ιατροδικαστή.

Τι λέει ο πρόεδρος των αστυνομικών

Το Ράδιο Κρήτη ζήτησε και την άποψη του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηράκλειου κ. Νίκου Καλομοίρη ο οποίος δήλωσε για το περιστατικό ότι εάν υποβληθεί μήνυση θα ερευνηθεί. Παράλληλα όμως είπε ότι κανείς δεν προσάγεται εάν δεν υπάρχει λόγος και ότι τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις διεξάγονται εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες κόντρες και παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ απ΄ότι έμαθε και ο ίδιος υπήρξε εξύβριση από τους συγκεντρωμένους.

Επίσης ότι θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προσαγωγή και εάν υπήρξε αντίσταση η οτιδήποτε άλλο εφόσον υπάρξει επίσημη καταγγελία.

Την ίδια ώρα άλλος ακροατής πατέρας νεαρού που βρισκόταν στο περιστατικό ανέφερε ότι το παιδί του θα μπορέσει να καταθέσει ως μάρτυρας αφού είδε τι συνέβη και έγινε ο ξυλοδαρμός και γι αυτό μέσω του Ράδιο Κρήτη ήρθε σε επικοινωνία με τον καταγγέλλοντα.

"google ad"

Φωτό αρχείου

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...