28.3 C
Chania
Tuesday, June 25, 2024

Χανιά: «Ποδηλατογραφήματα» από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Ημερομηνία:

Παρουσίαση του λευκώματος «Ποδηλατογραφήματα», που αποτελεί τη νέα έκδοση του Πολυδύναμου Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Χανίων,   θα γίνει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:30 στο θέατρο «Βλησίδης» στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

«Πόσο μακριά μπορεί να σε πάει μια βόλτα με το ποδήλατο; Την απάντηση δίνει η νέα έκδοση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τίτλο «Ποδηλατογραφήματα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Τα Ποδηλατογραφήματα, με κείμενα, φωτογραφίες και ζωγραφιές μελών του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων και του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ξετυλίγουν το νήμα μιας ποδηλατικής διαδρομής που άρχισε πριν από τρία χρόνια και κρατεί καλά ακόμα.

Οι κυριακάτικες ποδηλατικές εξορμήσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά, όπως εξηγεί ο κ. Γαβριλάκης,  ξεκίνησαν την περίοδο της πανδημίας, λειτουργώντας ως βαλβίδα εκτόνωσης στους περιορισμούς της καραντίνας, και έκτοτε έγιναν αγαπημένο και αναπόσπαστο κομμάτι της συμμετοχής στο πρόγραμμα. Δεν γέννησαν μόνο κείμενα και εικόνες με θέμα το ποδήλατο και την εμπειρία της θεραπείας, αλλά και νέες ιδέες: ποδηλατοδρομίες που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή  κοινού και τη σύμπραξη τοπικών φορέων και τον σχεδιασμό ενός πολυχώρου-καφέ με άξονα το ποδήλατο που θα λειτουργεί ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, τόνισε ο κ. Γαβριλάκης.

Πάνω στο ποδήλατο, με το μολύβι στο χέρι και μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, τα μέλη του Πολυδύναμου  Κέντρου Χανίων μάς μιλούν στα «Ποδηλατογραφήματα» για τη «δύναμη που παίρνεις, όταν καταφέρνεις το αδύνατο μέχρι χθες. Ποδηλατώντας όσο και γράφοντας».

Χανιά: «Ποδηλατογραφήματα» από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη (ηχητικό)

Εκτός από τους θεραπευτές και τις θεραπεύτριες του προγράμματος, συνοδοιπόροι στις διαδρομές τους ήταν:

  • η εθελόντρια του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά Κατερίνα Νανούρη, που συντόνισε την ομάδα δημιουργικής γραφής,
  • ο Τομέας Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ, που προσέφερε επιστημονική καθοδήγηση, ώστε τα μέλη να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά θεραπευτικά οφέλη από την ενασχόληση τους με το ποδήλατο,
  • και η δημιουργική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, που εικονογράφησε τις 6 κάρτες οι οποίες συνοδεύουν την έκδοση.

Πληροφορίες: Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, τ. 28210 87040, e-mail: chania@kethea-ariadni.gr

To έργο στην εικόνα της ανάρτησης είναι της Ειρήνης Παρασχάκη, θεραπεύτριας και συντονίστριας της δημιουργικής ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

ertnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ