16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Προχωρούν σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ που απειλεί τους φτωχοποιημένους εργαζόμενους και επαγγελματίες στην εστίαση με διακοπές ρεύματος

Ημερομηνία:

Απελπιστική είναι η κατάσταση για πολλούς ιδιοκτητες και εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης στα Χανιά λόγω του παρατεταμένου λοκντάουν. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική λόγω της ανάλγητης στάσης των εταιρειών παροχης ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες απειλούν με διακοπές ρεύματος τους φτωχοποιημένους εργαζόμενους και τους ιδιοκτητες των… κλειστών καταστημάτων. Γι’ αυτό το λόγο, την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά (περιοχή λίμνη) στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Έχουμε δεχθεί όλα τα μέτρα τα οποία μας έχουν κρατήσει κλειστούς επί της έξι μήνες “γεμάτους”, και ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε με πολλαπλάσια κρούσματα και το σύστημα υγείας στη μέγγενη. Ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία, έλλειψη γιατρών και ΜΕΘ, καμία επίταξη σε κλινικές ιδιωτικής υγείας για βοήθεια και αποσυμφόρηση και καμία επίσπευση στις διαδικασίες εμβολιασμού.

Πλέον η πλειοψηφία των συναδέλφων βρίσκεται αντιμέτωπη με λουκέτα, τραγική οικονομική κατάσταση και πλήρη επαγγελματική ανασφάλεια.

Έχουμε μείνει πάλι με τα ευχολόγια για την τουριστική σεζόν και με τις ανακρίβειες σχετικά με την οικονομική μας ενίσχυση. Στο κυνήγι των επιστρεπτέων προκαταβολών και των αλγορίθμων, στην αναμονή για την κάλυψη παγίων αναγκών και στην συνεχή αντιμετώπιση μας ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους οικογενειάρχες με έξοδα νοικοκυριού.

Στον αντίποδα και χωρίς κανένα δισταγμό οι εταιρείες ενέργειας μαζί με τη ΔΕΗ ενοχλούν και απειλούν καθημερινά συναδέλφους με διακοπές ρεύματος σε καταστήματα τα οποία είναι κλειστά!

Οι ελάχιστοι συνάδελφοι δουλεύουν με τη μορφή take away προσπαθώντας να συντηρηθούν και να σώσουν ότι μπορούν μέσα σε όλα, έχουν και τον συνεχή φόβο του ελέγχου και πρόστιμου για λόγους για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. (π.χ. συνωστισμός σε χώρους εκτός ευθύνης του επαγγελματία.

Ζητάμε να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας με έμψυχο και υλικοτεχνικό δυναμικό. Να αυξηθούν και να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Αντί να δούμε πάλι ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ξενοδόχους, κανάλια και αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού και περιπολικών, ζητάμε άμεση μηνιαία οικονομική ενίσχυση και επιδότηση με κεφάλαιο επανεκκίνησης γιατί η ζημιά που έχει γίνει ένα χρόνο τώρα δεν θα λήξει απλά με το άνοιγμα της εστίασης. Απαιτούμε άμεση προστασία απέναντι στις τράπεζες καθώς και εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΓΣΒΕΕ καθώς και η πανελλήνια ομοσπονδία μας η ΠΟΕΣΕ, πιστοί στην απουσία και άρνηση των διεκδικήσεων, αυτή τη φορά προβάλει την δύσκολη υγειονομική κατάσταση ως επιχείρημα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση και δεν θα κάτσουμε να τους περιμένουμε. Καλούμε τους συναδέλφους από τον κλάδο της Εστίασης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Χανίων και τα σωματεία της (Λογιστές, Μηχανικούς αυτ/των, Κομμωτές κ.α.) και τον Εμπορικό Σύλλογο να συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης που αρχικά είχε ανακοινωθεί, την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 12.00, τηρώντας αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας, στα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά (περιοχή λίμνη).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...