14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Σε διαδήλωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ προχωρούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Χανίων και συζήτησε για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ αύριο Παρασκευή με προσυγκέντρωση στις 11π.μ στον κόμβο των Μουρνιών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

“Απευθύνουμε κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους του Ν. Χανίων, ώστε μαζικά και δυναμικά να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που κάνει όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή μας. Καλούμε να συνεδριάσουν όλα τα Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων ώστε να συντονισμένα να οργανώσουμε σειρά κινητοποιήσεων μέσα στον Γενάρη.

Συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους μας από όλη την χώρα και βγαίνουμε στα μπλόκα του αγώνα μετά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια της Λάρισας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που επιβάλλουν τα μονοπώλια, αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό ΦΠΑ, οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του.

Η κυβέρνηση μπροστά στον φόβο των κινητοποιήσεών μας, έχει ήδη εξαγγείλει μέτρα όπως η κάλυψη κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. Θέλουν να μείνουμε σιωπηλοί αποδεχόμενοι τα ψίχουλα που μας πετάνε.

Ρίχνουν πάνω σε όποιον δεν μένει σιωπηλός τους μηχανισμούς καταστολής όπως έκαναν και με τους συναδέλφους κτηνοτρόφους στο Ρέθυμνο που δικάζονται γιατί κινητοποιήθηκαν απέναντι στην πολιτική που μας ξεκληρίζει.

Το κράτος τους εμφανίζεται αναποτελεσματικό όταν είναι να στηριχτεί το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς , αντίθετα είναι πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να επιδοτηθούν με εκατομμύρια ευρώ εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, καναλάρχες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν εξασφαλίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων που διεκδικούν μέτρα ανακούφισης του αγροτικού εισοδήματος.

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ την Παρασκευή 21 Γενάρη ώστε να διεκδικήσουμε:

-Άμεση μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%

-Συνολική και ριζική μείωση του αγροτικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.

Σε κάθε χωριό οργανώνουμε συνεδριάσεις των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων. Να καταλήξουν τις δικές τους αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων

Κλιμακώνουμε με Πανχανιώτικη κινητοποίηση την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

"google ad"

Όλοι με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα και τα τρακτέρ στις 11π.μ στον κόμβο των Μουρνιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ