25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Χανιά: Σοβαρός τραυματισμός στο μάτι εργαζόμενου στην αποκομμιδή από καυστικό υγρό

Ημερομηνία:

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Μ. Τρίτης στα Χανιά, καυστικό υγρό χύθηκε στο μάτι εργαζόμενου στην αποκομμιδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στις 9:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων σε δρομολόγιο στην περιοχή των Περιβολίων. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ο εργαζόμενος άδειαζε περιεχόμενο από τον πράσινο κάδο, όταν χύθηκε στο μάτι του καυστικό υγρό που είχε απορριφθεί παράνομα.

Παρότι ο εργαζόμενος φορούσε τα απαραίτητα γυαλιά αυτοπροστασίας, το καυστικό υγρό κατάφερε να έρθει σε επαφή με το μάτι του.

Άμεσα, ο εργαζόμενος, πατέρας ενός παιδιού, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου του παρέχεται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Ευτυχώς, φαίνεται πως ο εργαζόμενος αν και έχει πάθει σοβαρή ζημιά γλίτωσε το μάτι του επειδή φορούσε προστατευτικά γυαλιά αλλά και χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση και την ιατρική φροντίδα που του παρέχεται.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η απόρριψη επικίνδυνων υγρών στους πράσινους κάδους αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανόνων και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μιχάλης Τσουπάκης είπε:

«Όλοι θα πρέπει να προσέχουμε τι πετάμε στους κάδους, δεν πετάμε ό,τι μας έρθει, δεν πετάμε καυστικά υγρά, δεν πετάμε μπάζα, δεν πετάμε επικίνδυνα αντικειμένα».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα κακώς κείμενα που μας ντροπιάζουν

Του Νίκου Αγγελάκη Χτυπητές περιπτώσεις μιας αχαρούς και απαξιωτικής εποχής,...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Χανίων

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με τα...