19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Χανιά: Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη στα Δικαστήρια υπέρ ξενοδοχοϋπάλληλου που δικάζεται για τη συνδικαλιστική του δράση

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης προς εργαζόμενο σε ξενοδοχείο που δικάζεται για την συνδικαλιστική του δράση.

Στη συγκέντρωση καλουν:

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανιών

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανιών

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανιών

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανιών

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανιών

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων

Κοινή ανακοίνωση σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ:

Τα σωματεία  που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η εργοδοσία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος συναδέλφου που σήκωσε το ανάστημα της απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκδικητικής απόλυσης με παράνομες μεθοδεύσεις σε βάρος της συναδέλφου.

Το Πρωτοδικείο Χανίων δικαίωσε (Τρίτη 14/9/2021) την συνάδελφο που διωκόταν από μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά, επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο με βάση την ΚΣΣΕ.

Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου έρχεται να προστεθεί και στην απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Χανίων, το οποίο έκρινε πρόσφατα τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας παράνομες. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.

"google ad"

Τρίτη 15 Φλεβάρη στις 9 πμ δίνουμε ξανά το παρόν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στο πλάι της συναδέλφου μας, όπου θα εκδικαστούν τα οριστικά ασφαλιστικά μέτρα! Καλούμε όλα τα Σωματεία  του νομού Χανίων να παρευρεθούν στην κινητοποίηση. Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δείξει την έμπρακτη στήριξη του απέναντι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Απαιτούμε, το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Απαιτούμε να παρθεί έστω και τώρα πίσω ο νόμος τερατούργημα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλείας, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται!

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους! Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η οργάνωση στα σωματεία, η δημιουργία σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αυτό που πιέζει την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανιών

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανιών

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανιών

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανιών

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανιών

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ανακοίνωση Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων

Ο αγώνας συνεχίζεται!!

Τρίτη 15 Φλεβάρη ΟΛΟΙ στο Δικαστικό Μέγαρο στις 9πμ

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Ο αγώνας ενάντια στον νόμο του Χατζηδάκη για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας πρέπει να γίνει υπόθεση του συνόλου των εργαζομένων, του λαού μας. Πρώτα και κύρια εμείς οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να τον αφήσουμε στα χαρτιά, γιατί είναι ένα έκτρωμα που ήρθε κατά παραγγελία των ίδιων των εργοδοτών μας, του μεγάλου δηλαδή ξενοδοχειακού κεφαλαίου.

Για άλλη μια φορά θα είμαστε στο πλευρό της συναδέλφου μας που η εργοδοσία γνωστού ξενοδοχείου στον Πλατανιά προσπάθησε να απολύσει. Γιατί ;  Διότι σήκωσε κεφάλι και διεκδίκησε να δουλεύουν εκείνη και οι συναδέλφισσες της σύμφωνα με τους όρους της ΚΣΣΕ, διότι δεν δέχτηκε να δουλεύει πλέον απλήρωτες υπερωρίες σε βαθμό εξάντλησης.

Το Πρωτοδικείο Χανίων με έκδοση προσωρινής διαταγής την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη δικαίωσε την συνάδελφο μας.  Οι προσπάθειες της εργοδοσίας του γνωστού ξενοδοχείου έπεσαν στο κενό.

Η μεγάλη και συγκινητική έκφραση αλληλεγγύης από τον Χανιώτικο λαό, αλλά και η οργανωμένη απάντηση των οργανωμένων φορέων του εργατικού κινήματος του νομού Χανίων, έφεραν το παραπάνω ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Την Τρίτη 15 Φλεβάρη εκδικάζονται τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα της συναδέλφου μας ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του εν λόγο ξενοδοχείου. Την Τρίτη στις 9 το πρωί θα είμαστε όλοι εκεί στο πλάι της, να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη της συναδέλφου.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία του νομού Χανίων έχουν πάρει ήδη αποφάσεις στήριξης και καλούν στην αυριανής κινητοποίησης. Τα Σωματεία Επισιτισμού, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Συνταξιούχων ΙΚΑ.

 

 

 

Η διοίκηση τους Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων πότε ακριβώς σκοπεύει να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το τι γίνεται με το ζήτημα ;  Ποιες ακριβώς κινήσεις σκοπεύει να κάνει ώστε να διασφαλιστεί ότι θα τηρούνται στην πράξη οι διατάξεις της τοπικής ΚΣΣΕ ;   Σε τελική ανάλυση, θα στηρίξει την αυριανή κινητοποίηση των μαζικών φορέων στο πλάι της συναδέλφου μας ;  Θα καταγγείλει επίσημα τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες ;

 

 

 

 

 

Η Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων χαιρετίζει τον μεγάλο αγώνα που έδωσε  οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, καθώς και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι από άκρη σε άκρη της χώρας μας  όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο δίκαιος αγώνας τον συναδέλφων μας στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στο μονοπώλιο της Cosco, καθώς και εκείνος των συναδέλφων μας στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στη μεθόδευση της κυβέρνησης να την κλείσει για να την παραδώσει τζάμπα στους ιδιώτες, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας!

 

Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να σπάσει την εργοδοτική αυθαιρεσία στην πράξη. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργάτες.

 

 

 

Ο αγώνας συνεχίζεται ώστε η συνάδελφος μας, αλλά και κάθε συνάδελφος να επαναπροσληφθεί στη δουλειά του.

 

Παλεύουμε ώστε να γίνει πράξη το σύγχρονο και αναγκαίο :

7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...