13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χανιά: Συνέντευξη τύπου δίνουν οι φοιτητές για τις διώξεις

Ημερομηνία:

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου, όπως τονίζουν, να αποκαλυφθούν οι εξωφρενικές και κατασκευασμένες κατηγορίες, αναφορικά με τις διώξεις οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για την υπόθεση «εγκλεισμού» του κοσμήτορα κατά τη διάρκεια κινητοποίησης.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Άνω Σπλάτζια (πίσω από το ωδείο) στα Χανιά στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν: Οι κλητευθέντες φοιτητές και φοιτήτριες, καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι δικηγόροι των φοιτητών: Μερόπη Βαγιωνάκη, Δημήτρης Φουράκης Μαγονέζος, Αναστασία Σταυροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι συνδικάτων, σωματείων και κοινωνικών φορέων Χανίων.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνουν τη συνέντευξη Τύπου για να αποκαλυφθούν οι εξωφρενικές και κατασκευασμένες, όπως τις χαρακτηρίζουν, κατηγορίες που εξετάζονται και αφορούν το κακούργημα της αρπαγής κατά συναυτουργία και μάλιστα με διακεκριμένη μορφή και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Όπως επισημαίνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, «φοιτητές και φοιτήτριες για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία απειλούνται με διώξεις για κακούργημα με ποινές δεκαετούς κάθειρξης για μια παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού τους συλλόγου».

Κινητοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή οι οκτώ φοιτητές κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια Χανίων για την υπόθεση «εγκλεισμού» του κοσμήτορα του ιδρύματος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών και οι φοιτητικοί σύλλογοι σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ενάντια στις διώξεις και στην κλήση των φοιτητών για κατάθεση.

Ιστορικό

Οι φοιτητές κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό για την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση τους, επιδιώκοντας τις διώξεις φοιτητών που αντιδρούν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υπουργός Παιδείας κατέθεσε Αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον εγκλεισμό του κοσμήτορα από ομάδα φοιτητών.

Όπως τονίζεται στην αναφορά της υπουργού, «ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του».

Οι φοιτητές τότε είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση προκειμένου να μην επιτρέψουν την δίωξη φοιτητή για αφισοκόλληση εντός του ιδρύματος όταν μία ομάδα 20-30 ατόμων φέρονται να κράτησαν κλειδωμένο για τέσσερις ώρες τον κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), με τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι μία κανονική συζήτηση με τον κοσμήτορα, μετατράπηκε ξαφνικά σε ομηρία!

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οκτώ μήνες μετά, στις 16 Ιουνίου, η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις σε 6 μέχρι τώρα φοιτητές συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι φοιτητές, η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και τις οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία.

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...