20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Χανιά: Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου η προβολή του 2ου μέρους του ντοκιμαντέρ “Το Σχέδιο” στην κατάληψη Rosa Nera

Ημερομηνία:

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, στις 7:30, στον κατηλειμμένο Λόφο Καστέλι, από την ομάδα Δίκτυα Μάθησης,

θα γίνει η προβολή του 2ου μέρους του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Πάρτυ Συνεργειών”.

Το ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο, ερευνά τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021 στη Βόρεια Εύβοια. Το 1ο μέρος, με τίτλο “8 δέκατα και αναφορά” που πραγματεύεται “Πώς” κάηκε η Βόρεια Εύβοια σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, είναι ελεύθερα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα των δημιουργών από τον Απρίλιο: (www.tosxedio.com), όπου κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου καταγράφοντας 300.000 προβολές στον πρώτο μήνα.

Το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Πάρτυ Συνεργειών” διερευνά μέσα από αναλύσεις, μαρτυρίες και ντοκουμέντα, το «Γιατί» κάηκαν δάση, χωριά, ζώα και καλλιέργειες στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και εταιρείες για την περιοχή καθώς και από πότε ήταν έτοιμος ο σχεδιασμός αυτός. Αυτό το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στην πόλη των Χανίων, στο πλαίσιο προβολών που ήδη πραγματοποιούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλη την Κρήτη (Σητεία, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Μέλαμπες, Ρέθυνο). Μάλιστα, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται προβολές στην Παλαιόχωρα και τα Παλαιά Ρούματα. Ο κύκλος αυτών των προβολών θα κλείσει στον Βάμο, στις 3 Οκτωβρίου, 7:30μμ, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρίνος”, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Εσμαγιάς.

Το Σχέδιο είναι μια ανεξάρτητη δημιουργία της Νέλλη Ψαρρού και του Ιωάννη Λαζάρου.

Είσοδος ελεύθερη, αγγλικοί υπότιτλοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...