15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Χανιά: Το δέλεαρ των 27.000 ευρώ, ο δήθεν διευθυντής τράπεζας και οι χαμένες χιλιάδες ευρώ

Ημερομηνία:

Δίχως τέλος είναι τα περιστατικά απάτης στην Κρήτη με τους απατεώνες καθημερινά να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Μία νέα περίπτωση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων και συγκεκριμένα στο Καστέλι Κισσάμου με θύμα έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία άγνωστος τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο και παριστάνοντας πως είναι διευθυντής τράπεζας από το Καστέλι, χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομα του εν ενεργεία διευθυντή της τράπεζας από την οποία υποτίθεται ότι καλούσε, είπε στον ηλικιωμένο πώς δικαιούται επιστροφή χρημάτων από τα αναδρομικά της σύνταξης του.

Το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ που άκουσε ο ηλικιωμένος άνδρας πως δήθεν δικαιούται να λάβει ως επιστροφή, τον δελέασε και μέσα σε μία κιόλας ημέρα, κατάφερε και συγκέντρωσε 8.500 ευρώ από τις 10.000 που του είχε ζητήσει ο άγνωστος άνδρας πώς πρέπει να του καταθέσει νωρίτερα για χρέος της συζύγου που έπρεπε να εξοφλήσει.

Τα χρήματα που κατάφερε να συγκεντρώσει ο ηλικιωμένος κατατέθηκαν στο λογαριασμό που του είχε υποδείξει ο δράστης όμως δεν πέρασε αρκετή ώρα ώστε το θύμα να αντιληφθεί πως επρόκειτο για απάτη αφού όταν πήγε στο διευθυντή της Τράπεζας έλαβε την ενημέρωση πως κανείς από την συγκεκριμένη τράπεζα δεν του είχε τηλεφωνήσει για να του ζητήσει χρήματα

Οι αστυνομικοί του τμήματος Κισσάμου κατάφεραν να φτάσουν στα στοιχεία του δράστη ο οποίος την ίδια ημέρα έκανε ανάληψη από ταμείο τράπεζας σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 27χρονος μαχαίρωσε 43χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Αιματηρό επεισόδιο, με τον τραυματισμό ενός 43χρονου καταγράφηκε το βράδυ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός και οδηγίες από Κουμουνδούρου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές μετά το «ολίσθημα» του Βασίλη Κασσελάκη

Καμπανάκι σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου...