16.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Χιλιάδες τα «μπιλιετάκια» για τα χρέη στο δήμο Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Περισσότεροι από 10.000 δημότες έχουν ειδοποιηθεί να πληρώσουν άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους – Ελπίδα ότι θα επεκταθεί το πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών από το Υπουργείο Οικονομικών

Χιλιάδες ειδοποιήσεις έχουν λάβει οι δημότες του Ρεθύμνου, με τις οποίες τους υπενθυμίζονται οι οφειλές τους προς τη δημοτική αρχή, οφειλές ληξιπρόθεσμες που χρονολογούνται από το 2005 τουλάχιστον και αφορούν χρέη από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες ευρώ!

21

Όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση, η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας, Στέλλα Καλογεράκη, στα μέσα Αυγούστου «έφυγαν» από το δήμο 10 χιλιάδες επιστολές προς δημότες και εντός του επόμενου διαστήματος θα αποσταλούν άλλες τόσες προς τους οφειλέτες.

Στην ειδοποίηση, οι οφειλέτες ενημερώνονται ότι πρέπει να τακτοποιήσουν εντός 20 ημερών τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, πριν ληφθούν σε βάρος τους αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Όπως είπε η κα Καλογεράκη, είναι μία διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο και οι οφειλέτες μπορούν να προσέλθουν στο δήμο ή ακόμα και τηλεφωνικά και να επιβεβαιώσουν τις οφειλές τους πριν προχωρήσουν στην πληρωμή τους.

Σε αυτή τη φάση, οι δημότες δεν μπορούν παρά να πληρώσουν εφάπαξ τα χρέη τους, όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα το πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έληξε στα μέσα Αυγούστου θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και τα πιο πρόσφατα χρέη.

Για την εν λόγω ρύθμιση υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από πολλούς δήμους και οι πληροφορίες που έχει η οικονομική υπηρεσία είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών ήδη έχει επεξεργαστεί την παράτασή της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αντιμετωπίστηκε με ενδιαφέρον από πολλούς δημότες στο Ρέθυμνο, αφού, σύμφωνα με την κα Καλογεράκη, έγιναν περίπου 150 διακανονισμοί με τους οποίους συνέρευσαν στα ταμεία του δήμου γύρω στα 500 χιλιάδες ευρώ άμεσα.

Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται, μάλιστα, τα χρήματα των δόσεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι τουλάχιστον για τις δημοτικές αρχές η ρύθμιση αποδείχθηκε σωτήρια για την είσπραξη χρεών που μέχρι τότε δεν υπολόγιζαν λόγω της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν.

Αγγελική Καλλέργη / goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...