19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χριστοδουλοπούλου: ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και πριν τον Τσίπρα, προφανώς θα υπάρχει και μετά

Ημερομηνία:

«Υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ και πριν τον Τσίπρα, και προφανώς θα υπάρχει και μετά τον Τσίπρα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου. Απαντώντας μάλιστα στο σχόλιο του δημοσιογράφου του σταθμού Γιάννη Ντσούνου ότι ο Αλέξης Τσίπρα πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4%, και άλλα ποσοστά θα έχει χωρίς αυτόν , η κ. Χριστοδουλοπούλου, μέλος των 53, σχολίασε «αυτό για τα ποσοστά δεν το ξέρει κανείς».

Η πρώην υπουργός εξήρε πάντως τη συμβολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «χαρισματικό ηγέτη που έχει απλότητα στην επικοινωνία που λειτουργεί στην κοινωνία». «Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός» σχολίασε.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι είναι μύθος πως ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ. «Προς το παρόν οι προερχόμενοι από Δεξιά ΠΑΣΟΚ είναι στην ΚΟ δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα» αποσαφήνισε, παραπέμποντας σε συλλογικές αποφάσεις του κόμματος για το πολιτικό μέλλον τους.

«ΤΟ ΚΙΝΑΛ, που πάει πολύ χάλια σε ποσοστά, διακινεί αυτό το μύθο…  έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους ψηφοφόρους και θεωρεί ότι τους πήραμε εμείς αρά είμαστε κλέφτες» παρατήρησε σκωπτικά.

«Πολύ επιτυχημένη η υπουργία μου»

Για την περίφημη φράση της «λιάζονται και εξαφανίζονται» που είχε αναφέρει ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι «έχουν απομονώσει τη φράση, που δεν εξηγούν μάλιστα γιατί είναι πολύ κακή και γιατί λειτούργησε ως κάλεσμα στους μετανάστες και πρόσφυγες το 2015». «Είναι αστεία πράγματα ότι τούς έλεγα ‘’ελάτε’’, κι ο άλλος από το αχανές Αφγανιστάν το μάθαινε. Είναι για γέλια» παρατήρησε.

«Επειδή έχω χιούμορ, γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν χιούμορ, όταν είχε γεμίσει η Αθήνα, τα πάρκα, με πρόσφυγες που δεν είχαν να κοιμηθούν με ρωτά ένας δημοσιογράφος τι κάνουν στην πλατεία Ομόνοιας, στη μέση της μεγάλης ροής, και τού είπα κι εγώ ‘λιάζονται’ επειδή θεώρησα ότι ήταν άσχετη ερώτηση» τόνισε. «Είναι κλειστά τα σύνορα πώς να εξαφανιστούν τώρα;» διερωτήθηκε.

«Θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη σύμπτωση όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν στο να είναι πολύ επιτυχημένη η 6μηνη υπουργία μου. Για τη Μόρια ευθύνεται η ΕΕ (…) για να μπορεί να είναι ήσυχη ήθελε τους μετανάστες κάπου σε θάλασσα, το μεγάλο τους πρόβλημα να μην ήταν διεσπαρμένοι στην ενδοχώρα. Τι να κάναμε απέναντι σε αυτό; Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο» επέμεινε. Όπως ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου, επί ΣΥΡΙΖΑ «η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα ανθρωπισμού».

«Δε συμφωνώ με τα κλειστά κέντρα… Τα κλειστά κέντρα κράτησης είναι φυλακές» σχολίασε επίσης. «Ο νόμος λέει ότι η κράτηση είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει να εξετάζονται πρώτα εναλλακτικοί τρόποι να εμφανίζεται ο μετανάστης/ πρόσφυγας στο ΑΤ, να πληρώνει εγγύηση, να του κρατάνε τα χαρτιά και ως έσχατο μέτρο, τότε να τον κρατούν για συγκεκριμένο χρόνο».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πρέπει να πιέσουμε την Ευρώπη για να πάρει κόσμο», χαρακτηρίζοντας ως ανεδαφικά τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το προσφυγικό.  «Είμαστε έρμαια του Ερντογάν και της ΕΕ» παραδέχθηκε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...