14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Χρυσός” Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το “αλματάκι” στην κορυφή, συρτάκι και έξαλλοι πανηγυρισμοί | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στην κορυφή στον τελικό του άλματος εις μήκος ο Μίτλος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μεγάλη επιτυχία για τον Έλληνα πρωταθλητή, Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος στον τελικό-θρίλερ του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 και ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Έλληνας άλτης, που πήγε στο Τόκιο με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, επιβεβαίωσε τα όσα είχε δηλώσει μετά την πρόκρισή του στον τελικό πως μπορεί να κάνει ίδιο άλμα με τον βασικό του αντίπαλο, τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία.

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο «νήμα» καθώς έως και την έκτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου είχε καλύτερη επίδοση τα 8,15 που τον άφηνε πολύ πίσω από τον Ετσεβερία που είχε «πετάξει» στα 8,41.

Αλλά ένα «αλματάκι», όπως είπε ο ίδιος ο Ολυμπιονίκης, ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό.

Ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8,41 και πήρε το μετάλλιο χάρη σε αυτό το 8,15, που ήταν καλύτερο από το 8,09 που είχε ο Κουβανός ως δεύτερη καλύτερη προσπάθεια.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο άλτης τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία και έκανε τον γύρο του θριάμβου, ενώ στο γήπεδο ακουγόταν… συρτάκι.

«Ήμουν τυχερός»

Στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, με την πελώρια νίκη και την κατάκτηση του ολυμπιακού ονείρου, ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε τυχερός για αυτή την εξέλιξη και απένειμε τα εύσημα στον Ετσεβερία, που, όπως παραδέχθηκε, ήταν καλύτερός του.

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή» είπε ο Τεντόγλου.

Έκρινε ως… χάλια τις πρώτες του προσπάθειες και σημείωσε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έπαθε και δεν μπορούσε να αποδώσει τα προσδοκώμενα. «Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω» είπε.

«Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο» ανέφερε για την ευχάριστη αυλαία στον αγώνα.

Ερωτώμενος για το τι άλλαξε στο τελευταίο του άλμα, είπε πως «προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε».

Πανηγύρια στα Γρεβενά

"google ad"

Η νίκη του Τεντόγλου έγινε δεκτή με πολύ μεγάλη χαρά στη γενέτειρά του, τα Γρεβενά, με την μητέρα του να δηλώνει περήφανη για τη μεγάλη επιτυχία του παιδιού της.

«Είμαι χαρούμενη, ευτυχισμένη. Με βρίσκετε σε δύσκολη ώρα μετά από όλη την ένταση το προηγούμενο διάστημα και την ώρα του αγώνα. Είμαι έτοιμη να καταρρεύσω και να βάλω τα κλάματα από τη χαρά και τη συγκίνηση» είναι στην κρατική τηλεόραση η Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες των Ολυμπιακών και σημείωσε πως «ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας, καρδιοχτυπήσαμε και στο τέλος ουρλιάζαμε από τη χαρά μας».

Οι κάτοικοι πανηγύρισαν τη νίκη του άλτη γράφοντας στο πεζόδρομο με χρυσά γράμματα το 8,41 που πέτυχε.

Η δραματική περιγραφή του «χρυσού» άλματος

Δραματική, παράλληλα, υπήρξε η περιγραφή των σπίκερ της ΕΡΤ που μετέδιδαν τον αγώνα και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους.

«Ταξίδεψε ο Τεντόγλου κοντά στο χρυσό μετάλλιο» έλεγαν δευτερόλεπτα μετά το μεγάλο άλμα του και όταν δεν είχε μετρηθεί ακόμη η προσπάθεια.

«Είναι μεγάλος αθλητής και το δείχνει» συνέχισαν, ενώ με τη θέαση του τελικού μήκους του άλματος οι φωνές εντάθηκαν.

«Είναι 8,41, είναι Ολυμπιονίκης. Η Ελλάδα παίρνει χρυσό μετάλλιο. Πού να βρουν ψυχή τώρα (σ.σ. οι αντίπαλοι), είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν. Πρώτη φορά στην Ελλάδα το χρυσό στο μήκος».

https://www.youtube.com/watch?v=owrMbU-RLnU

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Ολυμπιονίκη.

«Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 8,41μ ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες!» έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twiter.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Με την τελευταία του προσπάθεια, στην κορυφή του κόσμου. Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς προσέφερε το ψυχικό άλμα που είχαμε ανάγκη σε μία τόσο δύσκολη ημέρα. Συγχαρητήρια για τη δύναμη, το πείσμα, τη νίκη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...