18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Χώρους συνεύρεσης συζύγων – συντρόφων με κρατούμενους στις φυλακές Γρεβενών και “παιδικό επισκεπτήριο”, εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγγειλε σήμερα τη δημιουργία χώρου συναντήσεων συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες, σε κατάλληλο τμήμα των φυλακών Γρεβενών, ενώ παράλληλα εγκαινίασε το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» στις ίδιες φυλακές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο χώρος συνάντησης συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες στις φυλακές Γρεβενών θα είναι ο πρώτος παρόμοιος χώρος στις φυλακές της χώρας.

Η ύπαρξη χώρων συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων μέσα στις φυλακές αποτελεί διεθνή πρακτική, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει ότι αυτό προβλέπεται και στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος εγκαινίασε στις φυλακές Γρεβενών το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» και τόνισε:

«Το Παιδικό επισκεπτήριο υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον».

zougla.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...