Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για το αεροδρόμιο του Μάλεμε

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα συσκέψεων «Γιάννης Παπατζανής» στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου, περιοχή Αγίας Τριάδας αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη εκποίηση του αεροδρομίου του Μάλεμε σε ιδιώτες επενδυτές, προτείνοντας την παραχώρηση του στον Δήμο Πλατανιά ώστε ο χώρος να παραμείνει δημόσιος και η χρήση του – με ευθύνη του Δήμου- να εξυπηρετεί τις δράσεις και τους σκοπούς που προβλέπει το θεσμοθετημένο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πλατανιά.

Επειδή η επιχειρούμενη εκποίηση του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε για τη δημιουργία ιδιωτικών επενδύσεων δεν συνάδει με την ιστορική σημασία του συγκεκριμένου χώρου και η πλήρης αγνόηση της αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία, παρά τις προσπάθειες του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς προτείνει την παραχώρησή του χώρου του αεροδρομίου του Μάλεμε στο Δήμο Πλατανιά για την ανάπτυξη  κοινωφελών, αθλητικών, πολιτιστικών υποδομών, πάρκων ευρείας χρήσης και γενικότερα την ανάπτυξη κοινωφελών δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης διεκδικεί, αξιώνει και απαιτεί την οριστική ικανοποίηση του δίκαιου και διαχρονικού αιτήματος της  παραχώρησης του αεροδρομίου του Μάλεμε και την απόδοση των χώρων του στην τοπική κοινωνία για ιστορικούς λόγους παγκόσμιας σημασίας, που κάθε χρόνο επιβεβαιώνονται με την παρουσία επισκεπτών από όλο τον κόσμο καθώς και για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου χώρου σύμφωνα με το υφιστάμενο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πλατανιά».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σφράγιση και νέου γυμναστηρίου κατόπιν φορολογικού ελέγχου υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Σε συνέχεια των ελέγχων που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε. σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εκγύμναση και…

1 hour ago

Από την Κίσαμο Χανιών το Καλύτερο Ελληνικό Ελαιόλαδο: Krissa, από την εταιρία Cretan Heritage της οικογένειας Χαιρετάκη

Στις 20 Μαίου ο κορυφαίος διεθνής διαγωνισμός «Athena International Olive Oil Competition» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα…

2 hours ago

Οι Ευελπίδες και οι συνέπειες του αναγκαστικού νόμου της 9ης Μαΐου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΕΠΕΙΔΉ Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν « 9/5/41 από την Κυβέρνηση Βασιλιά…

2 hours ago

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο πλαίσιο περιοδειών της επισκέφθηκε με κλιμάκιο…

3 hours ago

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και των παρατημάτων Ηρακλείου, Χανίων, Πρέβεζας

Μετά από την επιτυχημένη Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της  Ελληνικής  Φωτογραφικής Εταιρείας και των παρατημάτων Ηρακλείου…

3 hours ago

This website uses cookies.