15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ψήφισμα της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την παροχή χρηματοδότησης στις μεταναστευτικές Κοινότητες στην Γερμανία

Ημερομηνία:

Ο ρόλος των ελληνικών Κοινοτήτων στην Γερμανία υπήρξε πάντα μεγάλης σημασίας για την υποδοχή και στήριξη των ελλήνων μεταναστών καθώς επίσης αυτές συνέδραμαν και συνδράμουν στην πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη αυτών.

Στην πολυεπίπεδη δράση των Κοινοτήτων εντάσσονται ανάμεσα στα άλλα η προώθηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και πολιτισμού, ο αγώνας για την ίση μεταχείριση των μεταναστών στην χώρα υποδοχής, η δράση για την δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση των ομογενών στην Ελλάδα, η μάχη της αντι-πληροφόρησης μέσω εκδηλώσεων καθώς και δηλώσεων στον τύπο ενάντια στην κυρίαρχη προπαγάνδα για τους έλληνες  κ.α.

Το Ελληνικό Κράτος χρηματοδοτούσε μέχρι το 2011 τις Κοινότητες με ένα ποσό γύρω στα 10.000 ευρώ ετησίως. Οι μνημονιακές όμως περικοπές οδήγησαν στο σταμάτημα έστω και αυτής της ελλιπούς χρηματοδότησης, ενώ την ίδια στιγμή οι Κοινότητες, ακριβώς λόγω της ίδιας πολιτικής, γίνονται δέκτες χιλιάδων νέων μεταναστών.

Αυτό οδήγησε τις Κοινότητες εκ των πραγμάτων σε έναν αποπροσανατολισμό από τα καθήκοντά τους και σε μια διαρκή, εναγώνια προσπάθεια αναζήτησης πόρων, την ίδια ώρα που και το γερμανικό κράτος περιορίζει δραστικά τη χρηματοδότηση στις μεταναστευτικές Κοινότητες και οδηγούν πολλές σε κλείσιμο. Παράλληλα η ανυπαρξία χρηματοδότησης από Ελλάδα καθιστά τις Κοινότητες έρμαιο της Γερμανικής Μεταναστευτικής Πολιτικής ,η οποία προφανώς και εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα και αντιλαμβάνεται τους μετανάστες ως εργαλείο αύξησης της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας.

Οι Ελληνικές κοινότητες στη Γερμανία εκτός της στήριξης των χιλιάδων μεταναστών ,μπορούν να καταστούν και φορέας πολιτικής πίεσης προς το γερμανικό κράτος. Η Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο λήψης αποφάσεων για όλη την Ευρώπη. Το να υπάρχει μια μαζική, δυναμική και οικονομικά ανεξάρτητη Κοινότητα που συσπειρώνει τους μετανάστες και αλληλεπιδρά με τον γερμανικό λαό σε βάσεις αμοιβαίας αλληλεγγύης αποτελεί διαπραγματικό χαρτί για κάθε ελληνική κυβέρνηση…

Κατά συνέπεια αιτούμαστε ετήσια, μόνιμη χρηματοδότηση από τις ελληνικές αρχές ,η οποία θα είναι επαρκής για να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των μεταναστευτικών Κοινοτήτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ