16.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ψήφισμα – καταγγελία Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων για τις επιθέσεις των χιτλερικών

Ημερομηνία:


Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Απρίλη, μέλη της Χρυσής Αυγής στα Χανιά βγήκαν σε δρόμους της πόλης, προέβησαν σε τραμπουκισμούς και χτύπησαν μετανάστες. Οι απόγονοι, ομοϊδεάτες των χιτλερικών, κυκλοφορούν σήμερα σε αγέλες στους δρόμους της πόλης, προκαλώντας και προσβάλλοντας με περίσσιο θράσος, δείχνοντας το “αντριλίκι” τους σε ανήμπορους και ξεμοναχιασμένους μετανάστες, πουλώντας “νταϊλίκι” σε έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους.

Είναι αυτοί που διαχωρίζουν τον λαό, σε Έλληνες και ξένους, κάνοντας πλάτες στους εφοπλιστές και μεγαλοεργοδότες ώστε αυτοί να μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους χωρίς διακρίσεις. Πού στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να βρίσκουν δουλειά “μόνο σε Έλληνες” με το εξευτελιστικό μεροκάματο των 15€. Που εχθρεύονται το εργατικό κίνημα, φοβούμενοι μην τυχόν και αποκτήσει ταξικό προσανατολισμό – Είναι χαρακτηριστική η επίθεση στη Λαυρεωτική σε συνδικαλιστή, μόνο και μόνο επειδή “άκουγε εργατικά τραγούδια”!
Δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν την ιστορία, προκειμένου να χύσουν πιο εύκολα το ρατσιστικό τους δηλητήριο στη συνείδηση του λαού.

Ο λαός όμως ξέρει την Ιστορία. Έχει και μνήμη και γνώση! Θυμάται την δράση των προγόνων των σημερινών θρασύδειλων της Χρυσής Αυγής. Όπου και αν γυρίσεις τη ματιά σου, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, θα αντικρίσεις μνημεία εκτελεσθέντων. Έλληνες πατριώτες αγωνιστές, ακόμα και μικρά παιδιά, θύματα των φασιστών.

Γνωρίζει πολύ καλά πως η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το μαστίγιο, που δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν τους σκληρά εκμεταλλευόμενους Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Τους  αγωνιστές, τους απεργούς, το ταξικό κίνημα, όποιον σηκώσει κεφάλι για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Οι εργαζόμενοι και όλος λαός, οι νέοι, οι φοιτητές και οι μαθητές, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι εχθροί του λαού!
Να τους κλείσουν τις πόρτες – να τους πετάξουν έξω από σχολεία και χώρους δουλειάς!
Καμιά αναμονή, κανένας φόβος! Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ