21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ως τον Τσίπρα το θέμα της Παγκρήτιας Τράπεζας – Mείζον θέμα για την τοπική οικονομία

Ημερομηνία:

Τα στελέχη της Τράπεζας ζήτησαν από τον κ. Δραγασάκη να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια της Παγκρήτιας, θεωρώντας πως οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη δημιουργεί μείζον ζήτημα για την τοπική οικονομία

Η πιο μεγάλη “μάχη” του αγώνα που δίνουν τα στελέχη της Παγκρήτιας Τράπεζας να μην απωλέσει τον κρητικό και συνεταιριστικό της χαρακτήρα δόθηκε σήμερα στην Αθήνα, όπου τα στελέχη της Τράπεζας ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη αλλά και τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.

Πληροφορίες του Cretalive, αναφέρουν πως από το πρωί της Κυριακής είχε ενημερωθεί και για το θέμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση έδωσαν το “παρών” ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Νίκος Μυρτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Γιάννης Δραμουντάνης και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Γιάννης Μιχελογιαννάκης,Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Τα στελέχη της Τράπεζας ζήτησαν από τον κ. Δραγασάκη να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια της Παγκρήτιας, θεωρώντας πως οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη δημιουργεί μείζον ζήτημα για την τοπική οικονομία, με την οποία είναι άμεσα συνυφασμένη και απόλυτα συνδεδεμένη η κρητική τράπεζα.

Μάλιστα ετέθη με σαφήνεια η απορία πως είναι δυνατόν να σώζονται άλλες συστημικές αλλά και μη συστημικές  τράπεζες ( με πιο νωπό το παράδειγμα της Attica bank) και να μην γίνεται το ίδιο με την κορυφαία συνεταιριστική τράπεζα της χώρας, την ώρα μάλιστα που η ίδια η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα υπερασπιζόταν το ρόλο των συνεταιριστικών τραπεζών στην επόμενη μέρα της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας.

Ο Κρητικός αντιπρόεδρος εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος με την εικόνα και την προσπάθεια να αυξήσει η Παγκρήτια το μετοχικό της κεφάλαιο, εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του, γιατί η τράπεζα δεν ενημέρωσε νωρίτερα τον ίδιο και την κυβέρνηση για τα προβλήματα στην ΑΜΚ και υποσχέθηκε να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια.

Οι επαφές συνεχίστηκαν και συνέχεια με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο ενώ αργά το βράδυ θα επιδιωχτεί και συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...